Vijesti

Sedmodnevni mirni javni prosvjed protiv odlaganja vrgoračkog smeća na Mojanci

Mjesni odbor Turjaci zajedno s Mjesnim odborom Brnaze organizira sedmodnevni mirni javni prosvjed. Predsjednik MO Turjaci, Stipe Perić je uputio poziv svim građnima Sinja i Cetinske krajine javno priopćenje koje glasi:

Poštovani, sukladno najavama Mjesni odbor Turjaci je temeljem Zakona o javnom okupljanju organizirao sedmodnevni mirni javni prosvjed te zajedno s Mjesnim odborom Brnaze poziva sve žitelje grada Sinja kao i okolnih gradova i općina da im se pridruže u borbi za čišći i zdraviji okoliš nama i našoj djeci i da svi skupa stanemo na kraj nebrizi o Mojanci.

Centralni skup i ujedno početak sedmodnevnog prosvjeda je zbog zakonskog roka od 5 dana od prijave do održavanja skupa planiran za sljedeću nedjelju, 20.10.2019. u 15:00 sati i trajati će do nedjelje, 27.10.2019.g. do 16:00 sati, a održavati će se na ulazu u odlagalište otpada Mojanka.

Ovime ujedno pozivamo i Grad Sinj da hitno krene sa realizacijom točke 5. Plana javne nabave Grada Sinja za 2019. godinu kojim je planirana sanacija odlagališta otpada Mojanka sa iznosom od 17,4 milijuna kuna. Naime, već godinama imamo spreman projekt sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada Mojanka i krajnje je vrijeme da se krene u realizaciju istoga.

Očekujemo Vas u što većem broju!

Povezani članci

2 Komentara

  1. Zašto bi cetinska krajina na prosvjed? Ovo sretanje pase Cetinskog krajnji, ne odlažu kod sebe već na površini općine Sinj.

  2. 30 godina susjedne općine odlažu na kukuzovcu i nikome ništa, zašto sad vrgorčani ne mogu?
    Vidio je državni inspktorat, da sinj rado i besplatno prima susjedno smeće 30 godina, pa je nanaredio gonjat u sinj još više tuđeg smeća.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button