Vijesti

Sedmoga dana “Devetnice” hodočastili su vjernici iz sinjskih filijala Čitluka i Jasenskog

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska/

Sedmoga dana “Devetnice”, u ponedjeljak, 12. kolovoza 2019., u najveće marijansko svetište hrvatskog naroda hodočastili su vjernici iz sinjskih filijala Čitluka i Jasenskog. Već u ranim jutarnjim satima ulicama alkarskog grada čula se pjesma hodočasnika koji su s molitvom na usnama pješačili nekoliko sati prema Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske. Svi hodočasnici, među koji su mnoge obitelji, u svojim srcima nose samo jednu želju – susresti Boga i osjetiti majčinsku blizinu nebeske Djevice.
I danas su svečani zvuci zvona pozvali hodočasnike da u procesiji krenu iz samostanskog dvorišta prema crkvi Gospe Sinjske.
U crkvu je stiglo oko 300 hodočasnika, a euharistijsko slavlje je započelo u 7 sati. Predsjedao je fra Domagoj Runje, profesor na KBF-u Split. Koncelebrirali su: fra Perica Maslać, župnik, fra Frano Čugura, fra Ivan Čugura, fra Ante Grčić, fra Stjepan Matić i fra Stipe Šušnjara. Asistirali su franjevački bogoslovi i ministranti, a liturgijskim pjevanjem animirao je zbor iz Čitluka-Jasenskog.
Fra Domagoj je u propovijedi govorio o značenju crkve kao hrama Gospodnjeg, o Mariji koja nas svake godine okuplja oko Gospodina. I mi se, dolazeći u Hram Gospodnji i želeći zahvaliti Gospi, sami obnavljamo i na taj način prepoznajemo poruku koju nam Bog daje.
Na kraju se hodočasnicima obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta,a “Posvetnu molitvu” predvodio je fra Perica.

 

 

Povezani članci

Back to top button