Vijesti

Šest godina rada Socijalne samoposluge grada Sinja

https://www.facebook.com/Socijalna-samoposluga-GRADA-SINJA-540511472791808

Više od pola milijuna kuna za 277 osoba iz 128 obitelji i samaca 2720 košarica – 525.135 kn
Od otvaranja dana 16. studenoga 2015. g. pa do prosinca 2021. Socijalna samoposluga Grada Sinja podijelila je ukupno 2720 košarica ukupne vrijednosti 525.135,00 kuna.

Samoposlugu je osnovao Grad Sinj, nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, a partner u provedbi Udruga Srma. Provedeno je 67 podjela u kojima je donirano prosječno 60-tak različitih prehrambenih i higijenskih artikala mjesečno. Prosječna vrijednost donacije za 40-tak samaca i obitelji zahvaćenih siromaštvom u socijalnoj samoposluzi Grada Sinja iznosila je 7.700,0 kn mjesečno.

Tijekom šest godina socijalne donacije u ovom obliku primilo je ukupno 277 osoba iz 128 obitelji zahvaćenih siromaštvom ili u kriznom razdoblju opasnosti od osiromašenja. Riječ je o samačkim i višečlanim obiteljima s prebivalištem na području 12 naselja u sastavu Grada Sinja.

Pravo na korištenje socijalne samoposluge imaju radno nesposobni samci u evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj, obitelji s četvero i više djece, te jednokratno i povremeno obitelji koje su se zbog nepredviđenih i nenadanih okolnosti našle u teškoj socijalnoj situaciji zbog bolesti, smrti, gubitka posla i sličnih ugroza. Korisnici dolaze na izravni poziv Crvenog križa, a na preporuku Grada Sinja, Udruge Srma i drugih nadležnih ustanova i udruga.
Rad socijalne samoposluge Grada Sinja financirao je dijelom Grad Sinj proračunskim sredstvima. Najvećim dijelom ju je punilo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj iz svojih donacija, a više od četvrtine podijeljene vrijednosti čine donacije građana na humanitarnim akcijama koje su organizirali Udruga Srma i GDCK Sinj, akcija ”72 sata”, učenici sinjskih škola i drugi lokalni donatori.

Novčane uplate za nabavku artikala za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja vrše se na poseban račun Gradskog društva crvenog križa Sinj: IBAN: HR2223600001501708869. Sve informacije o radu ove socijalne samoposluge dostupne su na Facebook profilu Socijalna samoposluga Grada Sinja.

Spominjući se i na ovaj način naših zajedničkih humanitarnih aktivnosti, koristimo prigodu da zahvalimo svim građanima i pravnim osobama na njihovim donacijama i ujedno ih pozivamo da svojim prilozima i dalje nastave podupirati rad socijalne samoposluge kako bi olakšali teške socijalne uvjete u kojima se nalaze naši socijalno najugroženiji sugrađani, sve u nadi da će i oni u najskorije vrijeme iznaći načina da sebi i svojim obiteljima osiguraju bolji život.

Pridružite nam se u ovoj humanitarnoj aktivnosti!
Grad Sinj
Gradsko društvo Crvenog križa Sinj
Udruga Srma

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button