Crna kronika

Sinj – 32-godišnjak s 2,12 promila upravljao vozilom iako je imao zabranu – kazna zatvora od 15 dana

Policijski službenici Policijske postaje Sinj tijekom vikend akcije nadzora i kontrole prometa na cestama, u nedjelju, 27. veljače oko 00:30 sati u Sinju zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnji muškarac. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako je 32-godišnji muškarac upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom. 32-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u visini 2,12 g/kg, isključen je iz prometa, doveden u službene prostorije i zadržan do prestanka djelovanja alkohola.

Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja iz čl. 289.st.1 i 199. st.2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana obzirom da se radi o recidivistu koji do sada evidentiran kao počinitelj najtežih prometnih prekršaja i to vožnje pod utjecajem alkohola.

Povezani članci

Back to top button