Crna kronika

Sinj: četiri osobe kazneno prijavljene za nedozvoljenu igru na sreću

Policijski službenici su na sinjskom području u četiri ugostiteljska objekta pronašli šest aparata za igre na sreću koje su nakon toga oduzeli. U svim slučajevima provedena su kriminalistička istraživanja nad vlasnicima ugostiteljskih objekata. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanja osnovane sumnje da su vlasnici ugostiteljskih objekata ( 30-godišnjaka, 39-godišnjak, 58-godišnjaka i 59-godišnjakinje) s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u prethodnom periodu od točno neutvrđenog dana do 17. veljače 2023. godine na sinjskom području, bez odobrenja nadležnog tijela obavljali djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću, tako što su u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata u njihovom vlasništvu postavili i stavili u upotrebu  aparate za igru na sreću bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Temeljem nalogu Županijskog suda u Splitu,  uz nazočnost djelatnika Porezne uprave, izvršena je pretraga privremeno oduzetih aparata kojom je utvrđeno postojanje nelegalnog programa za igre na sreću, te kako aparati nemaju markice Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja, protiv četiri osobe biti će podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena igra na sreću.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button