Sport

Sinj – domaćin sedme međunarodne biciklističke utrke Cro Race koja će se prenositi u gotovo 130 zemalja svijeta

Na konferenciji za medije etapu utrke koja kreće iz Sinja predstavit će: Vladimir Miholjević, organizacijski direktor CRO Race utrke, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i zamjenik gradonačelnika Grada Sinja Denis Bobeta.

CRO Race koji se održava u organizaciji tvrtke Top sport events d.o.o., a  predstavlja jednu od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara. Iz godine u godinu ova manifestacija ocijenjena je s najvišim ocjenama u pogledu organizacije te je stavljena uz bok najvećim svjetskim biciklističkim utrkama na kojoj će sudjelovati dvadeset timova, od kojih je dio iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Ove godine CRO Race hrvatskim će se cestama voziti u razdoblju od 27. rujna do 2. listopada te će i prolaziti kroz gradove, nacionalne parkove i parkove prirode, promičući istovremeno biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 130 zemalja svijeta što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala.

Treća etapa utrke u duljini od 162 km na rasporedu je u četvrtak, 29. rujna 2022. sa startom u Sinju i ciljem u Primoštenu.

Povezani članci

Back to top button