Vijesti

Sinj – doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak

U Sinju 1. travnja 2024., na Uskrsni ponedjeljak, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, već šesti put organizira Uskrsni doručak na otvorenome. Ova manifestacija, za koju se s radošću može reći kako je postala tradicionalna, započet će u 11:00 sati na Šetalištu bl. Alojzija Stepinca. Cilj nam je svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela uz prigodne običaje. Stoga smo za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica. Dio programa bit će posvećen i tradicionalnoj dalmatinskoj marendi. U suradnji s OPG barba Edo Crljen, obrtom Ankičin slatki svijet i OPG Delma, na jelovniku će se pronaći i neizostavni uštipci te sinjski medenjaci, rafioli i ostale ukusne slastice.

Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, bit će upriličen i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja kao i gostujućih glazbenika. Ni najmlađi sudionici neće ostati uskraćeni: uz pomoć animatora krenut će u lov na misterioznu skrivenu uskrsnu pisanicu, okušat će se i u utrci s pisanicama, a sve u organizaciji vrijednih članova udruge Sinjski ferali.
Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina i gospođe Vesna Bader i Branka Marinović.

Posebno se zahvaljujemo Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske na podršci u ostvarivanju ove manifestacije. Želimo Vam sretan Uskrs i uskrsne blagdane!

Veselimo se Vašem dolasku!

Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednica grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button