Vijesti

Sinj gradi “Family Point” bespovratnim sredstvima ministarstva

Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odabralo je projekt Grada Sinja „Family Point igralište“  u okviru Programa podrške brdsko planinskim područjima  u iznosu od 350.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji je zamišljen kao mjesto za igru, druženje i zabavu cijele obitelji. Površina igrališta biti će podijeljena u 5 zona i to zona za malu djecu, zona za djecu vrtićkog uzrasta, sportska, fitness i piknik zona. Igralište će u potpunosti biti prilagođeno djeci s posebnim potrebama i invalidima, a u sklopu igrališta biti će i fontana s pitkom vodom.

Na području Grada Sinja nedostaje ovakvih objekata za mlade obitelji, tako će se unaprijediti društvena, komunalna, socijalna i javna infrastruktura područja.

Projektom  će se izgraditi  i opremiti višenamjensko igralište na lokaciji sportske dvorane Ivica Glavan Ićo  u Sinju na površini od cca 905 m2.

Ukupna vrijednost projekta je 1.970.625,00 kn s uključenim PDV-om.

Projekt je također prijavljen za financiranje na Javni poziv za Prijavu Programa iz područja komunalne infrastrukture, zaštite prirode i uređenje okoliša za sufinanciranje jedinica lokalne samouprave i trgovački društava na području Splitsko dalmatinske županije za 2022.g.

U sljedećem razdoblju slijedi sklapanje Ugovora o financiranju projekta „Family Point igralište“ između Grada Sinja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button