Vijesti

Sinj – javni poziv za prijavu kandidata za zapošljavanje u programu javnih radova

Grad Sinj raspisao je Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanje nezaposlenih osoba u Javnim radovima u 2023. godini.

Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja komunalnih djelatnosti, zaštite i očuvanja okoliša te organizacije manifestacija.

Prijaviti se mogu nezaposlene osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, bez obzira na duljinu prijave u Evidenciji, roditelji sa 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, roditelji udovci i roditelji djeteta bez upisanog drugog roditelja, osobe s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilant i stranac pod supsidijarnom, odnosno privremenom zaštitom kao i članovi njegove obitelji, liječeni ovisnici o drogama, povratnici s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci od dana podnošenja zahtjeva, osobe uključene u probaciju, pripadnici romske nacionalne manjine, beskućnici/e, hrvatski povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva.

Sredstva za financiranje Javnih radova osigurava Zavod za zapošljavanje. Financira se 100% troška minimalne bruto II plaće u iznosu od 815,50 EUR ili 700,00 EUR, ovisno o stažu osiguranja. Troškovi prijevoza iznose 20 EUR mjesečno za osobe kojima je mjesto rada jednako mjestu prebivališta/boravišta. Ukoliko osobi mjesto rada nije jednako mjestu prebivališta/boravišta, dodjeljuje se trošak prijevoza u paušalnom mjesečnom iznosu od 40 EUR.

U Programu Javnih radova Grad Sinj će na 6 mjeseci zaposliti 4 nezaposlene osobe.

Prijave se podnose preko pisarnice Grada Sinja, na obrascu „Prijavnica“ uz dostavu naznačene dokumentacije. Obrazac „Prijavnica“ može se preuzeti u zgradi gradske uprave na adresi: Dragašev prolaz 24 ili na internetskim stranicama Grada Sinja www.sinj.hr.

Svi kandidati su obvezni da, na traženje Ureda, dostave dokaze o socijalnom statusu.

Rok za prijavu otvoren je od 22. ožujka 2023. do zaključno 29. ožujka 2023. godine.

DOKUMENTI:

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button