Vijesti

Sinj – Književna večer s Mirom Gavranom

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Sinju sinoć je održana književna večer s posebnim gostom – Mirom Gavranom.

Miro Gavran diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade, najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu u proteklih 15-ak godina. Djela su mu prevedena na 38 jezika, a njegove knjige imale su više od 150 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz navedeno, Miro Gavran je 6. studenoga 2021. izabran za predsjednika Matice hrvatske.

Naš proslavljeni dramatičar govorio je o procesu nastanka svojih djela, recepciji djela kod čitatelja, kako se mladi čitatelji mogu poistovjetiti s protagonistima njegovih likova jer su svevremenski, prolaze kroz neizbježne procese adolescencije i odrastanja, o međuljudskim odnosima, rastavljenim roditeljima, simpatijama i ljubavi.

Znatiželja publike nije se smanjila ni nakon ugodnog razgovora našega gosta, Mira Gavrana, s domaćinom, predsjednikom Ogranka Matice hrvatske u Sinju, fra Mirkom Marićem pa su se posebno istaknuli učenici Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju koji su autora pitali odakle crpi inspiraciju za svoja djela, kako izgleda proces pisanja i oblikovanja lika i sl.

Posebna gošća ove književne večeri bila je Mladena Gavran, supruga Mira Gavrana, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica koja je krasnoslovila Mirove stihove i odigrala dvije uloge iz svoje predstave Hotel Babilon.

Mnogobrojna publika svoje je goste ispratila snažnim i dugotrajnim pljeskom.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button