Crna kronika

Sinj – pijana vozačica upravljala vozilom bez vozačke dozvole – određeno zadržavanje u zatvoru

Policijski službenici Policijske postaje Sinj su jutros, 20. rujna 2023.godine, u 04:15 sati u mjestu Brnaze, na cesti D1 zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala 33-godišnja vozačica.

Utvrđeno je da ista upravlja osobnim vozilom nakon izvršnosti rješenja o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole  iz članka 286. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, te da upravlja vozilom za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 9 mjeseci. Također, utvrđeno je da je 33-godišnja vozačica upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 0,69 g/kg.

Na opisani način ostvarila je obilježja tri prometna prekršaja iz čl. 286., 289. i 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Obzirom da se radi o osobi koja je u posljednje dvije godine prijavljivana za prekršaje upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te za upravljanje vozilom nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, danas je, nakon dovršenog istraživanja,  uz optužni prijedlog dovedena na Općinski prekršajni sud u Splitu.

U optužnom prijedlogu sudu je predloženo da se 33-godišnjakinji izrekne kazne zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, te da joj se oduzme vozilo. Rješnjem Općinskog prekršajnog suda u Splitu određeno joj je zadržavanje u trajanju od 15 dana

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button