Crna kronika

Sinj – pijani vozač motocikla udario u ogradu po utjecajem alkohola u visini 2,45 g/kg

Jučer, 06. srpnja.2023. godine oko 23:30 sati u mjestu Rumin, općina Hrvace na makadamu prilaznog kolnika navedenog naselja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač mopeda udario u drvenu dvorišnu ogradu, nakon čega je pao s motora.
Utvrđeno je da je 35-godišnji vozač, bez zaštitne kacige, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno prije položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok je bio pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću na način da dolaskom do mjesta događaja vozač nije brzinu kretanja motornog vozila prilagodio situaciji u prometu, kako bi mogao pravovremeno zaustaviti vozilom radi čega je prednjim dijelom mopeda udario u drvenu dvorišnu ogradu.

Policijski službenici su alkotestirali vozača i utvrdili da se nalazi pod utjecajem alkohola u visini 2,45 g/kg.

Nakon pružene liječničke pomoći, doveden je u službene prostorije i izdana mu je naredba za smještanje u posebnu prostoriju do otriježnjenja.
Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnji vozač ostvario obilježje većeg broja prometnih prekršaja – vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao vozilom koje nije registrirano, upravljao motociklom bez zaštitne kacige, te nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste i na taj način je izazvao prometnu nesreću. Nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti će podnesen optužni prijedlog.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button