Sport

Sinj prvaci U 18 u ragbiju 7!

Jučer je na SC “Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić” u Sinju odigrano PH za juniore U 18, u kojem je Sinj slavio u finalu i podigao pehar!

Sinj je otvorio susret s ekipom Nade, već od prvih minuta Sinj je poveo preko Gašpara, ali tada dolazi do neshvatljivog pada koncentracije i uvlačenja nervoze u redove mladića Trener Grčića koje Nada vješto koristi i završava susret u svoju korist (19:5).

Nakon toga ekipa Zagreba rutinerski savladava ekipu Mladosti koja nije mogla pružiti realan otpor momcima trenera Bartulića (0:31).

Sinj koristi pauzu i zbija svoje redove te izlazi na teren sa novim stavom te osvježeni pokazuju kvalitet i sposobnost da odigranu dominantno protiv jakog Zagreba. Treneri Grčića uvjerljivo završavaju rezultatom 0:31.

Nada u jakom ritmu savladava ekipu Mladosti rezultatom 34:0,te se promeće u favorita turnira, dok Sinj nakon toga rutinerski savladava ekipu Mladostaše rezultatom 0:33 te osigurava prolaz u finale.

Pravo iznenađenje priredili su momci Zagreba koji su pokazali pravu zrelost, te su dominirali nad favoritima Nade rezultatom 28:12, ali kako se poklopimo da međusobna skor razlika odlučuje Nada je otputovala u finale a Zagreb u borbu za 3. mjesto.

U finalu mladići trenera Grčića su dosegnuli vrhunac te su stvari sjele na svoje mjesto. U prvom poluvremenu sjajni prodori Prološčić, Marina Šušnjare osiguravaju sigurnih 19:0. U drugom poluvremenu Sinj podiže tempo te završava finale sa visokih 38:5!

Posljednjim sudčevim zviždukom krenulo je veliko slavlje, a trener Grčić nije krio zadovoljstvo sjajnom igrom i karakterom naših momaka.

Konačni poredak:
1. Sinj
2. Nada
3. Zagreb
4. Mladost
Za RK “Sinj” nastupili: L. Prološčić, M. Filipović-Grčić, A. Mateljan,Marino Šušnjare, Mislav Šušnjara, M. Radan, L. Gašpar, L. Vučemilo, D. Domazet, N. Barać, M. Cvitkovi, N. Batarelo

Dodajmo još i to kako je u subotu 29.05.2021. održano reginalni turnir PH u sedmici za seniore, gdje su sudjelovale ekipe Sinja, Makarske rivijere, Nade I i Nade II. Na regionalnom turniru igralo se po sistemu svako sa svakim, gdje je Sinj ostvario visoke pobjede nad ekipom Nade II i Makarskom rivijerom, dok je u ogledu s Nadom I izgubio tijesnim rezultatom 21:14, te na taj način zauzeo drugo mjesto, čime je ostvaren temeljni cilj plasmana na završni turnir u regiji sjever gdje će igrati ekipe Nade I, Sinja, Nade II, Mladosti, Zagreba i Novog Zagreba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button