BraniteljiVijesti

Sinj se priprema za obilježavanje „Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje“

Povodom obilježavanja 31. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Grad Sinj s braniteljskim i civilnim udrugama, Udrugom tjelesnih invalida Grada Sinja (UTIS-om), sinjskim osnovnim i srednjim školama organizira večer sjećanja na herojski grad pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Večer sjećanja održat će se u četvrtak, 17. studenog 2022. godine, a započet će svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske od 18 sati.

Po završetku Sv. mise sudionici će s upaljenim svijećama održati mimohod od Crkve preko pijace do Vukovarske ulice gdje će se položiti upaljene svijeće.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Sinju će početi u utorak, 15. studenoga 2022. godine predstavom kazališta „Ritam igre“ – priče o Vukovaru. Riječ je o kazališnoj adaptaciji istoimenog djela Siniše Glavaševića, legendarnog vukovarskog ratnog izvjestitelja. Predstava je zamišljena kao boravak u skloništu u kojem glumac-ratni izvjestitelj sa svojim sugrađanima-publikom krati vrijeme tijekom jednog od granatiranja grada. Predstava će se održati u 19 sati u Gradskom kinu Sinj, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Najsnažniju poruku Vukovaru poslati sa ŠRC „Andrija Alčić i Ivica Poljak – Sokol“ na kojem će se zapaliti više od 2000 svijeća za Vukovar.

Udruga UTIS će, kao i ranijih godina, provesti humanitarnu akciju te su pozvali sve građanke i građane da podrže akciju na kojoj će sva prikupljena sredstva biti donirana za djecu s poteškoćama u razvoju u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvao je sve Sinjanke i Sinjane da sudjeluju u obilježavanju 31. obljetnice i da paljenjem svijeća odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button