Sport

Sinj Trail – 6. kolo Dalmatinske Trail Lige

Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje utrke, na kojoj je sudjelovalo više od 250 trkača iz nekoliko europskih zemalja, klub avanturističkih sportova Cetina Adventure ponovno poziva sve ljubitelje prirode, trkače, rekreativce, stare i mlade, hodače i sve zainteresirane da ne propuste ovo natjecanje.

I ove godine utrka u ponudi ima tri dužinske kategorije: kategoriju Bara dugu 11 kilometara, kategoriju Čoja (22 kilometra) i, za one najodvažnije, kategoriju Alka koja dužinski iznosi čak 33 kilometra.

Za sve sudionike utrke organizatori, klub Cetina Adventure iz Sinja će i ove godine pripremiti bogate startne i nagradne pakete. Kako biste osigurali puni startni paket potrebno je prijaviti se i uplatiti startninu do 9. 5. 2019. Prijave će biti moguće i nakon ovoga datuma, kao i na sam dan utrke, ali organizator u tom slučaju ne garantira puni startni paket.

Online prijave se mogu napraviti na stranici www.stotinka.hr ili preko linka https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/860.

Cijena startnine za kategorije Alka i Čoja je 100 kuna dok je za kategoriju Bara cijena startnine 70 kuna. Djeca do 14 godina imaju 50 % popusta. Također, u kategoriji Bara, treći član iste obitelji ima besplatnu startninu.

 

Uplata startnine:

• Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure
• Put Župića 39, 21230 Sinj
• IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.
• SWIFT CODE: HPBZHR2X
• Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 8:00 najkasnije do:

• 9:00 za kategoriju Alka
• 9:30 za kategoriju Čoja
• 10:00 za kategoriju Bara

Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje te se uputiti prema startu koji se nalazi 150 metara od pulta za prijave, tj. na adresu Vrlička ulica 50. (pokraj hotela Alkar).

Nagrade:
• Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno
• 1., 2., 3. mjesto ekipno – ekipu čine predstavnici određenog kluba u sve tri kategorije uključujući muškarce i žene. Potrebno je da ekipa ima minimalno po jednog predstavnika u kategoriji, a ako ih ima više, računa se samo onaj član ekipe s najboljim vremenom u toj kategoriji. O odlučivanju prve trojke odlučuju vremena najbržih predstavnika koja se zbrajaju i čine konačan rezultat (poredak se u ovom slučaju ne gleda).

Parking:
Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora te parking ispred Konzuma. Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.

Smještaj:
U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.
Za one koji više vole kampirati, organiziramo kamp „Gajo“ u selu Lučane kod Sinja gdje možemo smjestiti maksimalno 7 šatora. U kampu je osigurana hrana i piće, vanjski tuš te sanitarni čvor i ljubazno osoblje. U potpunosti je besplatan za sudionike utrke i njihovu pratnju. U kamp se može doći dan-dva prije utrke (potrebno se jedino najaviti se tjedan dana prije).

Pojašnjenje kategorija:
Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih najvećih sinjskih znamenitosti i namijenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju. Start utrke je ispred crkve Gospe Sinjske, dalje prolazi kraj predivnih Alkarskih dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do crkve sv. Mihovila. Spuštajući se, staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu te se nastavlja sjevernom stranom Pavića nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, otuda nastavlja dalje asfaltnom cestom kilometar do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 m). Staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spušta se u kanjon Sutine, kroz Perjanicu i definitivno jedan od najljepših dijelova sinjskog kraja, prolazi se uz planinski potok Sutinu skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namijenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 m. Dalje se nastavlja tehnički dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazi njegovom lijevom stranom te se iz kanjona penje prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepših vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazi cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar. Tu se ponovo spaja na tehnički zahtjevan spust Plišivica odakle izlazi u Lučane i kreće prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namijenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 14 do 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 16 do 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:
• mobitel
• natjecateljski karton, karta utrke i uputstva (osigurani od strane organizatora na dan natjecanja)
• osobna iskaznica

Preporučena oprema:
• rukavice
• astro folija
• osobna prva pomoć
• zviždaljka
• zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)
• bidon s vodom
• suha odjeća

Napomena:
Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Dodatne informacije i moguće izmjene:

• facebook stranica Cetina Adventure

Za sve dodatne informacije možete se javiti predsjedniku kluba (Roberto Živaljić) na broj mobitela +385 (0) 92 221 9514 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina Adventure.

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite i vlastitim očima iskusite ljepote cetinskoga kraja!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button