Vijesti

Sinjani na Festivalu „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ – VUKOVAR 2019. „

Dugotrajno i snažno  prijateljstvo između Vukovara i Sinja, nakon velikog uspjeha prošlogodišnjega, nastavlja se i ovoga proljeća kroz jedinstveni Festival nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ  – VUKOVAR 2019.

Manifestacija se održava povodom obilježavanja Dana grada Vukovara (3. svibnja) i traje sve do 6. svibnja. Organizatori bez granica u suradnji s Gradom Vukovarom i Turističkom zajednicom grada Vukovara pripremaju ovu hvalevrijednu priredbu kojoj je cilj promovirati Vukovar u drugom svjetlu i brendirati ga u poželjnu destinaciju kontinentalnoga turizma. HTZ je ovaj festival prepoznao kao TOP manifestaciju, što potvrđuju i ostala brojna visoka pokroviteljstva: od Predsjednice RH, Vlade RH, Sabora RH, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva kulture, Ministarstva europskih i vanjskih poslova, Hrvatskoga svjetskog kongresa, Hrvatske gospodarske komore do Hrvatskoga sabora kulture i Hrvatske zajednice županija. Sva su navedena pokroviteljstva bez financijske pomoći.

Tijekom četiri dana trajanja Festivala, u različitim programima na više lokacija sudjelovat će više od 1000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva. Vukovarske ulice i trgovi pretvorit će se u mjesto susreta različitih kultura, gastronomija i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne baštine, povezujući iseljene Hrvate s domovinom, uz prezentaciju kulturne baštine nacionalnih manjina, ali i drugih zemalja koje će se prezentirati na Festivalu (od Austrije, Njemačke, Srbije, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Kine, Brazila, Rumunjske i Belgije do Kine, Indije i Japana).

Prezentacija kulturne baštine, enogastroponuda, dječji programi i kreativne radionice, razne atrakcije i predstavljanje turističkih manifestacija i destinacija, ulična kazališta, razni performeri i koncerti uz nastupe plesnih skupina jamstvo su dobre zabave za cijelu obitelj i sve dobne skupine.

Grad Sinj će se, kao i uvijek, rado odazvati pozivu vukovarskih prijatelja. Na Festivalu će sudjelovati Gradska glazba Sinj te nekoliko alkara i alkarskih momaka. Sinjani nikad ne dolaze praznih ruku pa će tako biti i ovom prilikom: učenici sinjske Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića, pod vodstvom profesora Gorana Batarela i Zdravka Hrgovića, pripremit će naš najpoznatiji specijalitet – čak 500 sinjskih arambaša, kojima će, zajedno s neizostavnim sinjskim uštipcima, počastiti goste na otvaranju Festivala 3. svibnja.

Vukovar – grad heroj, grad simbol zajedništva i snage – otkrit će svoj skrivene mogućnosti i zasjati u punom sjaju te zasigurno u budućnosti privući brojne goste, koji će u pozitivnom svjetlu, ispunjeni optimizmom pohrliti u beskrajnu ljepotu plodne slavonske ravnice.

Monika Vrgoč

Direktorica Turističkog ureda

Turistička zajednica grada Sinja

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button