Vijesti

Sinjani na Hvaru predstavili gastronomsku ponudu našeg grada

U petak, 5. studenog 2021. na otoku Hvaru, u sklopu manifestacije Peškafondo & Big game fishing 2021., u organizaciji Grada Sinja i Turističke zajednice grada Sinja, u suradnji sa Srednjom strukovnom školom bana Josipa Jelačića u Sinju i Crvenim križem Sinj, prezentirana je gastronomska ponuda grada Sinja.

Naime, u akvatoriju grada Hvara, nakon kraće stanke, a sukladno epidemiološkim mjerama, od 5. do 7. studenog uspješno je održana 10. međunarodna ribolovno-turistička manifestacija “Peškafondo & Big game fishing”. Riječ je o atraktivnom postsezonskom događanju koje tradicionalno organizira udruga “365 Gariful Hvar”, u suradnji s nekoliko hvarskih restorana. Na manifestaciji je sudjelovalo 48 ekipa s cijele hrvatske obale, kao i iz Slovenije i Srbije (Vojvodine).

Na poziv organizatora, a na inicijativu skupine Sinjana (Ivica Bilandžić, Mladen Šimac, Svemir Šimac, Damir Mandac, Damir Alebić, Teo Rako, Mario Bilandžić) koja dugi niz godina sudjeluje u ovoj manifestaciji, u sklopu prvog dana manifestacije održana je prezentacija dijela turističke ponude grada Sinja. Prezentirana je gastronomska ponuda kroz autohtona jela: sinjske arambaše, uštipke s mladim sirom i sinjske medenjake, koje su za ovu prigodu pripremili SSŠ bana Josipa Jelačića, OPG Edo Crljen i OPG Župić.

Prezentacija i ponuda naših specijaliteta, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima, oduševila je gostoljubive organizatore i brojne posjetitelje ove manifestacije. Iskreno se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u ostvarenju ovog projekta.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button