Crna kronikaTeme

Sinjanin s psom priveden kod osnovne škole

Policijski službenici Policijske postaje Sinj su dana 21. lipnja 2024. oko 13:30 sati u Sinju obilazili prostor osnovne škole „Fra Pavla Vučkovića“ preventivno zbog zadnjeg dana škole. Uočili su njima nepoznatog muškarca kako ispred škole razgovara s malodobnom djecom.

S ciljem provjere identiteta nepoznate osobe policijski službenici su mu prišli i zatražili od njega osobnu iskaznicu na uvid i pri tome ga upitali je li roditelj kome od djece, na što je isti počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike govoreći im da su retardirani.

Unatoč izdanom upozorenju i naredbi da prestane s takvim ponašanjem i činjenjem prekršaja, oglušio se i nastavio.

Policijski službenici su uporabili sredstva prisile u vidu tjelesne snage i sredstva za vezivanje, nakon čega je isti posjednut u službeno vozilo. Obzirom da je vodio psa, istog  su policijski službenici vozilom prevezli do policijske postaje i pošto je isti bio na povodcu istog su zavezali za stup u hladu i psu dali vodu.

Muškarac je u 13:30 sati uhićen, te oko 13:50 sati priveden u službene prostorije PP Sinj, te su mu tom prilikom skinuta sredstva za vezivanje i nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do 16:00 kada je završeno postupanje.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako se radi o 35-godišnjaku te da je u situaciju kada su policijski službenici obavljali poslove i radnje iz nadležnosti a sukladno ovlastima policije iste vrijeđao i omalovažavao te unatoč izdanom upozorenju i naredbi nastavio s takvim ponašanjem te je utvrđeno počinjenje prekršaja po čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega će biti podnijet Optužni prijedlog, kao i izvješće o počinjenom prekršaju sukladno čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

Zakonom je propisana procedura provjere zakonitosti svake uporabe sredstava prinude, te će ona biti u propisanim rokovima provedena i u ovom slučaju.

Napominjemo da prilikom provjere dokumentacije po vašem upitu nismo za sada uočili nikakve propuste u radu policijskih službenika. Na za to predviđenom obrascu privedena osoba je vlastoručno potpisala izjavu da nema primjedbi na postupanje policijskih službenika, a konstatirano je da je ponuđenu liječničku pomoć, što je također propisana procedura, odbila.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button