Crna kronika

“Sinjaninu” kaznena prijava za provale u Trilju i Hrvacama

Dovršeno više kriminalističkih istraživanja provala i krađa na području Sinja, Vrgorca, Kaštela, Splita i Podstrane

U Policijskoj postaji Sinj je provedeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je tijekom prosinca prošle godine i krajem siječnja ove godine provalio u ugostiteljski objekt na području općine Hrvace, te u ugostiteljski objekt i trgovinu na području Trilja. Otuđio je novac u ukupnom iznosu od 3000 kuna.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je od prosinca do siječnja na području Vrgorca otuđio 15m3 drva.

Policijska postaja Kaštela podnijela je kaznenu prijavu protiv 28-godišnjaka, zbog sumnje da je prošle godine u svibnju otuđio novac i alat iz kuće u Kaštel Gomilici.

U II. Policijskoj postaji Split su provedena kriminalistička istraživanja nad maloljetnikom i 31-godišnjakom. Maloljetnik je osumnjičen za dvije krađe parfema iz trgovine na području Splita tijekom siječnja i štetu od 2600 kuna, dok je 31-godišnjak osumnjičen za krađu alata vrijednog 12000 kuna, iz vozila u Podstrani, počinjenu 17. siječnja. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. 

Sažetak u protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena su dva oštećenja tuđe stvari i dvije teške krađe.

U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih tri s materijalnom štetom. Dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Izdvojeno:

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policijski službenici Policijske postaje Brač u suradnji sa Službom kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, osumnjičenim za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U petak, 7. veljače, obavili su pretragu njegovog doma na području otoka Brača, kojom prilikom su  pronašli 901,13 grama amfetamina i 1,1 gram heroina.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju doveden je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Pronađena droga, streljivo i otuđene cigarete

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u četvrtak, 6. veljače obavili pretragu stana 42-godišnjaka na području Splita, kojom prilikom su pronašli 4,8 grama kokaina, 4 digitalne vage za precizno mjerenje, 75 komada različitog streljiva i veću količinu cigareta.

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I.Policijske postaje Split utvrđena je sumnja da je 42-godišnjak 5. veljače provalio u trgovinu u ulici Domovinskog rata u Splitu, odakle je otuđio novac u iznosu od oko 2000 kuna i veću količinu cigareta, koja je pronađena tijekom spomenute pretrage.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe, te optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Požar u Kaštel Starom

Jučer oko 4.30 sati u Kaštel Starom izbio je požar u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba. Na mjestu događaja je obavljen očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je požar izazvan otvorenim plamenom. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button