Politika

Sinjanka Mirjana Babić 8. na listi Domovinskog pokreta u IX. Izbornoj jedinici

Čast mi je što sam na listi Domovinskog pokreta u svojoj IX. Izbornoj jedinici. Dat ću svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat kako bi konačno mogli započeti promjene koje su našoj DOMOVINI nužne. Potječem iz sela Potravlja gdje me vežu prve uspomene iz mojeg djetinjstva. Odrastala sam i danas živim i radim u mome Sinju. Naučena sam od roditelja da se jedino poštenjem, radom i zalaganjem može postići istinski uspjeh u životu. Volim svoju Hrvatsku, ZATO ŠTO SVOJE VOLIM priključila sam se Domovinskom pokretu na čelu sa dr. Miroslavom Škorom. Domovinskom pokretu je u središtu svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina. Nositelji lista su stručni ljudi s raznolikim kompetencijama. Ovo je vrijeme da stvorimo jednu novu Vladu koja neće krasti, koja neće vladati žetončićima. Vjerujem u hrvatski narod koji je spreman stati na kraj štetnom duopolu HDZ-a i SDP-a. Država smo koja je na koljenima, pojedine regije su ispražnjene, na začelju smo Europske unije po gotovo svim parametrima.

Moja Cetinska krajina i moj Sinj zaostaju u razvoju u odnosu na druga mjesta u našoj Hrvatskoj. U fokusu mog djelovanja svakako će biti poljoprivreda i turizam, priroda i dragi Bog su nas nagradili, te grane imaju veliku perspektivu ako će se njima kvalitetno upravljati. Moram navesti, zaposlena sam u sektoru obrazovanja. Nije mi normalno, nije ni dobro, da su jedni te isti ravnatelji na čelu škola dvadeset i trideset godina, kao da smo i dalje u komunizmu. Nije mi normalno da škola od trinaest učenika ima ravnatelja za čiju se plaću godišnje izdvaja preko dvjesto tisuća kuna. To je po meni uhljeb. Mišljenja sam da tako mala škola ne treba ravnatelja, škola može i dalje funkcionirati i sve se aktivnosti obavljati, a sredstva koja se izdvajaju za plaću ravnatelja prenamijeniti djeci za besplatne udžbenike, za cjelodnevni boravak, mlade obitelji poticati da ostanu na svom ognjištu, da kod svoje kuće zarađuju kruh za život, da se bave poljoprivredom i turizmom.

Svaki roditelj će biti zadovoljan kada preuzme dijete koje je sve naučilo i napisalo, bez dodatnih aktivnosti. Taj ravnatelj ne samo da je uhljeb, nego je i svoga bračnog supružnika zaposlio u tu istu školu kao pomoćno-tehničko osoblje, a svoje dijete je zaposlio u drugu školu. Znači zbrinuta je njihova obitelj, njihova djeca, sutra i njihova unučad. Naša mladost je potjerana po Njemačkoj i Irskoj.  To je samo jedan od primjera koji svjedoče svom apsurdu hrvatske realnosti. Tužno kako se naša Hrvatska godinama uništava, nitko ne vidi, niti ga je briga. Zar ćemo ovo trpjeti i dalje? Probudimo se moj hrvatski narode. Pred nama su izbori, Hrvatska nas treba i zove 5. srpnja 2020. godine da izađemo na izbore, ne samo da izađemo, nego da potaknemo i druge da izađu, jer neizlaskom na izbore značilo bi da se slažemo sa postojećim stanjem i time prešutno podržavamo političku garnituru na vlasti i politiku koju provode.

Ovo je lista promjene s kojom počinje promjena za bolju i pravedniju Hrvatsku. Da se krene u rješavanje problema s kojima je naša Hrvatska već predugo suočena, da se iskorijeni korupcija i da se stvori pravednije i poštenije društvo. Želim živjeti u poštenoj Hrvatskoj, želim mijenjati stvari, a ne prihvaćati da se nešto ne može učiniti. Ovo je povijesna prilika za istinske promjene i postoji mogućnost da se ovo promijeni, može se i treba napraviti drugačije.

Dajmo glas Domovinskom pokretu na čelu sa dr. Miroslavom Škorom i počnimo ostvarivati naše snove.

ZATO ŠTO SVOJE VOLIM!                                                                                                                       Zaokružimo broj 8. na listi Domovinskog pokreta – Mirjana Babić

Povezani članci

1 Komentar

  1. Šta je ovo Zvjezdane staze, sedma od devet. Mirjana je osma od devet. Trebala je biti prva od devet i svojom pojavom i iskričavosti bi ušla u sabor. Ovako je tu Zekanović koji možda i neće u sabor.

    8
    5
Back to top button