Vijesti

Sinjske gimnastičarke srebrne na Završnici kupa RH

Proteklog vikenda se u Osijeku održala 17. Završnica kupa Hrvatske u “C” programu na kojoj su nastupile naše gimnastičarke i jedan gimnastičar.

Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji, C – kadet Ante Jadrijević-Cvrlje, solidno je odradio svoje vježbe i ostvario dobar rezultat u svojoj kategoriji.

Iako su pravo nastupa na Završnici izborile naše četiri mlađe juniorke, na samo natjecanje otputovale su samo Ida Gaurina i Tanja Barbić. Njih dvije su izuzetno dobro odradile sve četiri svoje sprave i tako si osigurale 24. i 27. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji mlađih juniorki u kojoj je bilo 38 natjecateljica. Napomenimo da je ovim djevojčicama ovo bio prvi nastup na tako velikom i važnom natjecanju.

Dosad najveći uspjeh u povijesti kluba ostvarile su naše seniorke okitivši se ekipnim srebrom u kategoriji C – seniorki. Ekipu su činile Iva Boko, Hana Kalinić i Michela Maroš. Rezultati pokazuju da je sve prošlo kako treba iako je cijela ekipa bila uskraćena za dio trenera.

Vjerujemo da bi ukupni rezultati bili mnogo bolji da su nastupile sve natjecateljice koje su ostvarile plasman na Završnicu. Međutim, corona nam je pomrsila planove pa smo sretni i s ovim brojem natjecatelja i njihovim rezultatima.

Natjecanje je održano uz poštivanje epidemioloških mjera zahvaljujući klubu domaćinu – Gimnastičko društvo Osijek – Žito i Hrvatskom gimnastičkom savezu.

Spomenimo još jednom neobične okolnosti treninga i pripreme naših gimnastičara za ovako važna natjecanja. Nadamo se da do sljedećeg natjecanja, koje nas očekuje na proljeće, neće biti ponovne zabrane održavanja treninga pa će naši gimnastičari i gimnastičarke pokazati sve što znaju.

Ovim putem čestitamo našim natjecateljima i trenerima Radmili Kitanović Krstić, Andrei Samardžići, Ivanu Vučkoviću i Josipu Malbaši na postignutim rezultatima te im se zahvaljujemo na ustrajnosti u radu u ovim teškim vremenima za sve nas, a jedno veliko hvala i roditeljima naših gimnastičara na povjerenju.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bravo curama na odličnom rezultatu, bravo trenerima i upravi kluba na ustrajnosti za stvaranje ove pozitive u našem gradu i sa našom dicom, tako se stvara karakter i pobjednički mentalitet!!!

Back to top button