Vijesti

Sinjske mažoretkinje osvojile su ukupno 13 medalja, od čega je 6 zlatnih, 2 srebrene i 5 brončanih (foto galerija)

Proteklog vikenda Sinjske mažoretkinje su se natjecale na 24. Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je se održalo u Kastelima u organizaciji Hrvatskog saveza mažoretkinja i Kaštelanskih mažoretkinja. Sinjske mažoretkinje natjecale su se u 14 različitih kategorija i osvojile su ukupno 13 medalja, od čega je 6 zlatnih, 2 srebrene i 5 brončanih.
Zlato su osvojile:
1. Minime starije Tradicionalni mažoret ples
2. Juniorke Tradicionalni Pom Poni
3. Juniorke Paradna grupa
4. Juniorke Marširajuća grupa
5. Juniorke Petra i Lana Mandac duo srekvizitimaa
6. Seniorke Paradna grupa
Srebro su osvojile:
1. Mlađe juniorke Tradicionalni mažoret ples
2. Mlađe juniorke Exhibition grupa
Broncu su osvojile:
1. Lara Ljubas solo s rekvizitima najmlađi
2. Kristina Birko solo s rekvizitima kadeti
3. Petra Mandac solo s rekvizitima juniori
4. Juniorke Tradicionalni mažoret ples
5. Seniorke Tradicionalni mažoret ples
Ovim putem čestitamo svim našim mažoretkinjama i trenericama Vesni Samardžić i Tei Pavić na ostvarenim rezultatima, hvala vam što ste nas po tko zna koji put učinili ponosnima.
Ovo državnoo prvenstvo bilo je posebno i po tome što je Hrvatski savez mažoretkinja slavio svoj 25 rođendann, i tom prigodom svi natjecatelji koji su sudjelovali na 10 i više natjecanja su nagrađeni posebnim priznanjem, u timu Sinjskih mažoretkinja nagrađeno je 12 djevojaka i to su Petra Vučić i Anđela Majstrović od 2008, Marija Župić, Jelena Bulj, Helena Buljan, Ivana Glavurdić, Karla Glavurdić, Katarina Penić i Ivana Krolo od 2010, Dina Prolić od 2011 i Dora Runje od 2012.
Posebno priznanje od sveza dobila je kapetanica Sinjskih mažoretkinja Tea Radinović kojoj je ovo bilo 20 državno prvenstvo, prvi put natjecala se daleke 2002. godine na DP u Požegi. Uz Teu posebno priznanje dobili su još i Tihomir Bendelja iz Ludbrega, Bernard Barač iz Goričana, i Adrijana Jurić iz Požege.
Na DP sudjelovalo je oko 600 mažoretkinja iz 18 hrvatskih gradova, a pobjednici ovog natjecanja branit će boje Hrvatske na EP u mažoret plesu koje će se za nešto više od mjesec dana održati baš u Hrvatskoj u gradu Poreču.
Ovim putem želimo čestitati i svim timovima na ostvarenim rezultatima, kao i Kaštelanskim mažoretkinja na izvrsnoj organizaciji ovog DP kojeg smo svi tako željno iščekivali.
I na kraju jedno veliko hvala svim našim mažoretkinjama i trenericama na uloženol radu i trudu, kao i roditeljima naših mažoretkinja na podršci u radu, te na najboljem navijanju na ovom natjecanju.
LP Sinjske mažoretkinje.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button