Politika

Sinjski HDZ – “279 razloga za ostavku!”

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Ante Jukić s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Dok sinjski gradonačelnik Miro Bulj sa šugamanom preko očiju radi performanse i cirkusom zabavlja javnost, u sjeni i skrivena od javnosti je ostala informacija kako 279 djece naših sugrađana nije upisano u Gradski vrtić.

Podsjetit ćemo kako je zbog nesposobnosti gradonačelnika Bulja i gradske vlasti, vrtić u Glavicama ostao bez financiranja europskim sredstvima  ( https://www.ferata.hr/djecji-vrtic-u-glavicama-nije-ostvario-dovoljan-broj-bodova-na-natjecaju-eu/ ) i tako pozicionirao  Sinj među rijetke gradove koji od 1,2 milijarde kuna iz NPOO-a nije povukao niti novčića. Propalo je tada 9 milijuna kuna za vrtić u Glavicama, a sredstva koje su Odlukama  Vlade RH i resornih Ministarstva naknadno  i iz drugih programa osigurana za gradnju tog vrtića, trebala su i mogla biti korištena za gradnju novog vrtića ili niza drugih komunalnih i infrastrukturnih projekata, a za kojima naš grad vapi.

Gradonačelniče Bulj! Dok zaustavljate promet i autobuse, prešućujete  kazati kako ste upravo Vi kao gradonačelnik zaključili više ugovora s Matom  Jujnovićem i za to, istome iz  gradskog proračuna dosad uplatili preko 2 milijuna eura. Prešućujete kazati da ste posao prijevoza sinjskih studenata vrijedan blizu milijun eura, koji se usput rečeno voze u još starijim autobusima, dodijelili direktno privatnom prijevozniku bez provedenog postupka javne nabave. Što DORH i USKOK kažu na to? 

Vi koji nijednog eura  niste uložili u Sinjska naselja preko Cetine (Bajagić, Obrovac i Gljev), iskoristili ste udar groma i nesreću u kojoj su nastradale domaće životinje da na toj nepogodi koja je zadesila jednu vrijednu obitelj i OPG, politizirate i politički djelujete, bez  konkretnih rješenja ili prijedloga. Istodobno u Gradu Sinju s ruševnih kuća i dalje prijeti opasnost za djecu i prolaznike i zbog kojeg zamalo život nije izgubilo jedno dijete ( https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/svjedokinja-za-uzas-u-sinju-okrivila-bulja-djevojcica-je-lezala-a-djecaci-su-vikali-upomoc-hitnu-smo-cekali-15-minuta-15405776 )  –  te po tom pitanju do današnjeg dana niste učinili apsolutno ništa. 

Šugaman oko očiju  stoji Vam nažalost cijeli mandat oko glave i obilježava vaš nerad pa izgleda ne vidite štetu koju ste poput slona u staklarnici učinili i dalje činite našem gradu i građanima.

Spomenute nezakonitosti i nerad, cirkus i performansi kojima se javno sramoti naš Grad,  a posebno ovih 279 neupisane djece u sinjski vrtić  razlog su  za ostavku na sve političke funkcije.

S poštovanjem!

Klub vijećnika HDZ-a Sinj

Ante Jukić, vijećnik

Povezani članci

1 Komentar

  1. Zasto branite Hep? Stupovi na potezu di je onaj pao su truli 20 godina, nikakv grom ne triba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button