Politika

Sinjski HDZ – Bulj uvodi novi „harač“ Sinjanima

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Na zadnjoj sjednici Skupštine Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine održanoj 26. lipnja 2023. g. donesena je odluka o poskupljenju cijene vode za građane Sinja u iznosu od 1,13,  a za gospodarstvo u iznosu 1,70 kuna po kubiku, što predstavlja povećanje više od 10 %.

Po nalogu i uputi gradonačelnika Bulja prijedlog je podržao predstavnik grada Sinja u Skupštini Vodovoda, imenovan na tu dužnost od strane gradonačelnika Bulja.

Nažalost uz niz drugih štetnih odluka za društvo, ovim činom Miro Bulj neznanje i nesposobnost koju je iskazao odbijajući na vrijeme potpisati ugovor o opskrbi električnom energijom, a koje je društvu napravilo štetu i o čemu su ga na vrijeme upozoravali Trilj, Hrvace i Dicmo – sada želi prebaciti na leđa građana.

U tom kontekstu, citirat ćemo izjavu jednog sinjskog političara na istu temu iz 2014. godine: ‘Ovakav udarac po džepovima građana je neprihvatljiv i krajnje socijalno neosjetljiv. Vlast pod krinkom razvoja svoju nesposobnost naplaćuje haračem preko grbače građana. Što je iduće? Ne bi čudilo da građanima predlože plaćanje udisanja zraka po metru kubnom’. U linku ispod možete pogledati o kojem „vjerodostojnom političaru“ se radi: https://www.ferata.hr/povecanje-cijene-vode-je-harac-koji-necemo-podrzati/.

Gradska organizacija HDZ Sinj osuđuje socijalnu neosjetljivost i ovaj grubi nasrtaj na standard naših sugrađana i poduzetnika, koji moraju platiti nesposobnost gradonačelnika Mira Bulja i bjesomučna uhljebljivanja rodbine i stranačkih aktivista u gradske firme i gradsku upravu, koja se upravo događaju.

Upravo zbog svega navedenog inicirat ćemo tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj ćemo iskazati protivljenje poskupljenju cijene vode građanima i gospodarstvu, te strateške korake u stabilizaciji tvrtke Vodovod i odvodnja Cetinske krajine koja grca u gubicima preko 10 milijuna kuna, a u krajnjem slučaju i mogućnost sufinanciranje razlike povećanje cijene vode građanima, iz gradskog proračuna.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button