Politika

Sinjski HDZ – Dosta netoleranciji i uvredama na Gradskom vijeću!

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnom fotografijom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Klub vijećnika HDZ-a jučer je napustio sjednicu Gradskog vijeća,  ponukan po tko zna koji put  javno izrečenim uvredama na račun vijećnika HDZ-a. Tako je jučer MOST-ov vijećnik Zvonko Maras, vjerojatno izazvan time što ga je vijećnik HDZ-a Vrančić u argumentiranoj raspravi podsjetio na dužnost općinskog javnog tužioca u sustavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije koju je nedvojbeno obnašao, uzvratio uvredama na račun vijećnika HDZ-a, nazivajući nas „hadezenjarama“.

Nastavak je to politike uvreda i difamacija na račun vijećnika HDZ-a, a također kolegice Mirjane Babić i drugih oporbenih vijećnika koji su od strane gradonačelnika Bulja ili drugih vijećnika MOST-a  na sjednicama Gradskog vijeća javno psovani, nazivani telcima, ukruvima, uhljebima ili drugim raznim uvredama, sve to bez da je predsjedavajući reagirao udaljavanjem sa sjednice za one koji se tako ponašaju u Gradskoj vijećnici. Najoštrije osuđujemo ovakve izljeve mržnje, prijetnji, netolerancije, prostakluka i vulgarnosti kojima nije mjesto u Gradskom vijeću.

Unatoč suprotnim političkim mišljenjima i stavovima na razne teme i probleme koje tište naše građane, pozivamo gradonačelnika Bulja i vijećnike vladajuće koalicije MOST i SDP, kao i sve dionike u našem gradu na kulturu dijaloga, međusobno uvažavanje i civilizirano ponašanje, barem u Gradskoj vijećnici. Uostalom, to je minimum koji građani od nas  očekuju.

Navode vijećnika SDP-a Nikole Vučkovića koji na ovu temu neistinama i  podvalama brani koaliciju SDP-MOST u Sinju, čiji je sastavni dio, najbolje demantiraju u punom profilu asfaltirane ulice u sklopu projekta „Aglomeracije“ na području Brnaza, a nažalost jedini koji pakoste i koče razvoj našeg grada radi vlastitih interesa, su upravo gradonačelnik Bulj i njegov koalicijski partner sinjski SDP.

Posebno žalosti što gradska vlast i  partneri iz SDP-a sazivaju nastavak prekinute sjednice upravo u vrijeme održavanja komemoracije za žrtve „Markovića jame“, u prigodi  80. obljetnice pogibije 140 pripadnika hrvatske vojske i civila pobijenih krajem svibnja 1944. godine od strane pripadnika Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda.

Iz tog razloga  Klub vijećnika HDZ-a neće sudjelovati u nastavku održavanja sjednice.

Klub vijećnika HDZ-a Sinj

Stipe Perić, predsjednik

Povezani članci

1 Komentar

  1. Nije u redu za bojkot rada gradskog vijeća pozivat se na komemoraciju za “žrtve Markovića jame”. Ova zemlja je premrežena bezbrojnim takvim jamama i neoznačenim grobištima hrvatskog naroda koji je skoro svakodnevno ubijan kroz povijest pa bi tu vašu formulu za opravdat nerad mogli primjenjivat svaki dan. Dakle, kao građanin Sinja očekujem da pošaljete vijećnike na sjednicu a svi vi ostali ajte na komemoraciju. Kako za odat pijetet žrtvama nikad nije kasno, vaši vijećnici mogu komemorirat nakon sjednice i neka povedu sve ostale iz vijeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button