PolitikaTeme

Sinjski HDZ i nezavisni spasili sinjski sport?

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća, sinjski vijećnici su jednoglasno (11 glasova za) prihvatili Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2019. godinu uz ukupno 5 amandmana HDZ-a, te nezavisnih vijećnika Joška Kontića i Ante Šušnjare.

Vijećnici HDZ-a amandmanom su osigurali dodatnih 200 tisuća kuna za sportske udruge i klubove, temeljem zahtjeva KK Alkar kojem je račun ovršen zbog duga i zahtjeva ostalih sportskih udruga. Sredstva su osigurana s pozicije Izgradnja ugibališta i autobusnih stajališta.

Drugim amandmanom HDZ je osigurao dodatnih 100 tisuća kuna za aktivnosti Zajednice sportskih udruga Grada Sinja. Sredstva su osigurana s pozicije Nabavka pumpi za navodnjavanje športskih terena iz bušotina, koja neće biti realizirana u 2019. godini.

Nezavisni vijećnik Šušnjara je amandmanom osigurao 100 tisuća kuna za podmirenje dugovanja KK Alkar nastalo s osnova pravomoćne sudske presude i popratne troškove. Sredstva su preraspodijeljena s pozicije Nabavka pumpi za navodnjavanje športskih terena iz bušotina, koja neće biti realizirana u 2019. godini. Ovime je po izjavama sportskih udruga koje se financiraju iz proračuna Grada Sinja „spašen“ sinjski sport od onoga od čega se većina sportskih udruga pribojava, blokade računa ili nemogućnosti financiranja stalnih troškova hladnog pogona koji se ne mogu izbjeći.

Za vrijeme rasprave o rebalansu Proračuna vijećnicu su napustili i zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin dosadašnji predsjednici klubova Alkara i Junaka, dosadašnji predsjednik Junaka viječnik NL dr. Jadrijevića Ante Gulić, vijećnik dr. Stipislav Jadrijević je vjerojatno i zaboravio gdje je na karti RH Grad Sinj, a kamoli vijećnica gdje su ga sinjani izabrali da ih predstavlja. Miro Bulj i MOST je isto napustio sjednicu, ne sudjelujući u ovoj točki dnevnog reda. Tako je sinjski sport praktički „spao“ na ruke HDZ-a i ono malo nezavisnih vijećnika koje valjda zanima budućnost sinjskog sporta. Je li to dovoljno pokazati će vrijeme.

Povezani članci

Back to top button