Politika

Sinjski HDZ – Miro Bulj smanjio subvencije sinjskoj djeci koja pohađaju produženi boravak

Priopćenje sinjskog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Početkom rujna započela je još jedna pedagoška i školska godina, u kojoj svim učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i učiteljima želimo zdravu, uspješnu  i plodonosnu školsku godinu.

U tom kontekstu, posebno neugodno nas je zatekla vijest kako je gradonačelnik Sinja Miro Bulj smanjio subvenciju Grada Sinja za osnovnoškolsku djecu koja pohađaju produženi boravak  za iznos od 150 kn mjesečno po djetetu, odnosno s dosadašnjih 500 kn (koliko je bila subvencija u zadnje dvije školske godine 2020/21 i 2021/22), na iznos od 350 kn.

Time su svako dijete koje pohađa produženi boravak – njih 98, odnosno njihovi roditelji, u ovoj školskoj godini uskraćeni za  iznos od 1.500,oo kn, što u uvjetima nagomilane inflacije i povećanih troškova života nikako nije zanemarivo.

Ako gradonačelnik Bulj, kojem je bivša gradonačelnica prilikom primopredaje na računu ostavila 30 milijuna kuna ima problema s punjenjem proračuna, predlažemo da „zagrabi“ u druge proračunske pozicije i stavke, a nikako da to čini preko leđa djece i najmlađih koji su zadnji na kojima bi u ovoj teškoj gospodarskoj i demografskoj situaciji trebalo štedjeti.

Stoga tražimo od gradonačelnika Bulja da povuče ovu svoju štetnu i nerazumnu Odluku, te odobri sufinanciranje produženog boravka u punom iznosu od 700,oo kn ili barem zadrži dosadašnji iznos subvencije od 500,oo kn mjesečno po djetetu.

Sinjska djeca to sigurno zaslužuju!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

m_Ilustracija_produženi boravak HDZ
banner

Povezani članci

1 Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button