Politika

Sinjski HDZ – Miro Bulj – Superhik od tri fotelje

Priopćenje sinjskog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Končano, dogodilo se i to. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj nakon skoro godinu i po dana svog mandata odgovorio nam je na Priopćenje, a zapravo legitiman, kulturan i nadasve opravdan poziv na zadržavanje subvencije produženog boravaka sinjskoj djeci u iznosu od 500 kn, kako je to bilo i zadnje dvije godine.

Valjda je faraon od tri fotelje – saborske, županijske i gradske, kralj prosvjeda i princ performansa osjetio da je ugrožen njegov kult ličnosti (za koji je nedavno na svojoj Facebook stranici sam predlagao da mu se podigne spomenik u prirodnoj veličini), pa je na svoj dobro poznati način, omalovažavajući, vrijeđajući i okrivljujući sve odreda pokušao opravdati smanjivanje subvencije s iznosa od 500 na 350 kn, čime su ponavljamo – isključivo njegovom osobnom odlukom, svako dijete (njih 98) koje pohađa produženi boravak, odnosno njihovi roditelji, u ovoj školskoj godini uskraćeni za iznos od 1.500 kn.

I onda Heureka. Slavodobitno se dosjetio da je Županija osnivač škola, zaboravljajući pritom kako je Županija bila osnivač škola i zadnje dvije godine, pa je i tada subvencija Grada Sinja bila 500 kn po djetetu, kao i da je Županija ulaganjem u infrastrukturu vrijednim blizu milijun kuna i stvorila uvjete za pohađanje produženog boravka u sinjskim osnovnim školama, te da bi bez učešća Županije troškovi produženog boravka bili značajno viši.

Još žalosnije i poraznije, pod Buljevim patronatom, od 1.rujna je svim kategorijama djece u sinjskom Junaku povećan mjesečni iznos trening-članarine za 33,3 posto, odnosno sa 150 na 200 kn.

Kad već nema novca za sinjsku djecu, ne možemo pritom ne primijetiti kako je Miro Bulj od 01. srpnja ove godine povisio iznos naknade Ugovora o djelu svojoj Političkoj savjetnici s iznosa od 8.958,oo kn na 10.451,39 kuna, što predstavlja povećanje od 16,7 posto.
Žao nam je što se pritom nije sjetio da su troškovi života porasli i građanima Sinja te ostalim zaposlenicima pod „kapom“ Grada, npr. svim vrijednim tetama (i drugom osoblju u vrtiću) koji čuvaju našu djecu a rade u pretrpanim skupinama, sinjskim vatrogascima koji svakodnevno riskiraju svoje živote za opće dobro i imovinu, ostalim zaposlenicima gradskih firmi i ustanova u kulturi, a koji svatko u svom području brinu o nesmetanom funkcioniranju i odvijanju života u našem Gradu.

Ilustracija_produženi boravak HDZ

Stoga od gradonačelnika Bulja koji je u „dotu“ dobio 30 milijuna kuna očekujemo da se prestane ponašati kao Superhik od tri fotelje – koji otima djeci da bi davao „svojima“, te žurno vrati iznos subvencije Grada za produženi boravak na iznos od 500 kn, članarinu u Junaka smanji na iznos od 150 kn, kao i da svim zaposlenicima gradskih firmi i ustanova povisi plaću za 16,7 posto, jednako kao i svojoj Političkoj savjetnici, a da u konačnici puno obimnijim i izdašnijim mjerama pomogne građanima u predstojećem razdoblju.

S poštovanjem!

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

2 Komentara

  1. Malo matematike, ako je mjesečni iznos članarine u Junaka bio 150 kuna kako to da je njihov službeni podatak “Prihod od članarina iznosi 1200 kuna” (vidit Izvještaj ZŠU grada Sinja), pa to je godišnje manje od jednog člana?! Kroz Izvještaj ZŠU vidi se da Junak ima prijavljeno najviše članova, sad znamo da je iznos po članu bio 150 kuna, pa di su onda novci??

Back to top button