PolitikaVijesti

Sinjski HDZ – ” Nastavak manipulacija Mira Bulja”!

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Gradonačelnik Miro Bulj danas u radio emisiji Hit radija, nastavio je manipulirati na temu prostorno planske dokumentacije i raspada koalicije MOST – SDP u gradskom vijeću.

Naravno odgovornost ne vidi u sebi, niti činjenici da je predložio strateške dokumente bez bilo kakvih konzultacija s klubovima vijećnika i političkih opcija u Gradskom vijeću. Iz populističkog istupa Mira Bulja mogli smo iščitati da mu najveću smetnju stvara HDZ, glavna meta za nacionalnu fotelju.
Među ostalim izrečenim političkim spinovima, više puta je izrekao laž kako na 6. sjednici Gradskog vijeća iz prosinca 2021. godine kada se krenulo u izradu izmjena i dopuna ovih dokumenata nitko nije predložio amandman na prijedloge odluka. Upravo suprotno, Sinjski HDZ već tada je decidirano najavio što će se dogoditi i predlagao da se odmah usvoje gotovi i konačni prostorno planski dokumenti, a da se potom krene u nove izmjene i dopune. Predloženim amandmanima smo tražili uključivanje građana i poduzetnika u programske odrednice izmjena i dopuna GUP-a i PPU-a, kao i mogućnosti da se rade intervencije revidiranja postojećih i planiranih prometnica, a sve vezano opet uz potrebe građana i prometni kaos koji vlada u našem Gradu. Amandmane su naravno kao i sve amandmane HDZ-a u ove dvije godine, odbili SDP i MOST. ( https://www.ferata.hr/hdz-sinj-prostorno-planska-manipulacija/

Stoga Sinjski HDZ ne može i ne želi preuzeti odgovornost za sva lažna i neispunjena obećanja gradske vlasti, propuste i moguće nezakonitosti, posebno za dvije izgubljene godine. Neka o tome odluče koalicijski partneri SDP i MOST koji obnašaju vlast u Sinj zadnje dvije godine i koji su sve ovo režirali. Znamo da su jako dobro slagali ove dvije godine oko podjele plijena, fotelja i sinekura.

U konačnici, Miro Bulj ne prijeti izborima vijećnicima i političkim strankama, nego građanima Sinja. Istim onim građanima kojima u dvije godine mandata nije ponudio ništa, a za to je vrijeme potrošio naslijeđeni novac od 30 milijuna kuna i sada zaziva izbore, a zapravo „bježi“ iz grada koji klizi prema bankrotu.

Sinjski HDZ traži da pred vijećnike dođe prijedlog izmjena i dopuna prostorno planske dokumentacije koji se tiče isključivo i samo građana i njihovih zahtjeva, te ćemo takav prijedlog objeručke podržati. To je jučer jasno i kazao predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Stipe Perić, pobrojivši i sve one loše stvari u prostorno planskoj dokumentaciji koje priječe njegovo usvajanje s naše strane u ovakvom obliku.

I dalje pozivamo na hladne glave svih političkih dionika u našem gradu i razgovore na temu strateški važnih odluka za naš Grad.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button