Politika

Sinjski HDZ – Nova afera- Miro Bulj napravio kazneno djelo?!

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:  

Početak travnja ove godine pokazao je dosad najbezobzirniji oblik klijentelizma gradske vlasti i gradonačelnika Sinja Mira Bulja. Po njegovu nalogu i uputi Nadzorni odbor tvrtke Kamičak d.o.o., Sinj, koji čine dva gradska vijećnika Mosta, Frano Boko i Željko Poljak, prije isteka mandata smijenio je direktoricu društva i za direktora tvrtke koja se bavi parkingom, održavanjem prometa i zelenih površina, izravno i bez javnog natječaja postavio trećeg vijećnika Mosta – Tonija Jurić Šoltu, diplomiranog oceanografa.

Navedeni prema životopisu NE ispunjava uvjete iz sistematizacije tvrtke Kamičak d.o.o., Sinj, u kojoj stoji da direktor mora imati 8 godina radnog iskustva od toga 2 minimalno na rukovodećoj funkciji, iz čega proizlazi da je direktor imenovan protuzakonito.
Time su, moguće je, gradonačelnik Bulj i članovi nadzornog odbora počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a gradonačelnik Bulj i trgovanja utjecajem, dok je također posebno upitno i daljnje funkcioniranje društva, isplata plaća i slično, budući da protuzakonito imenovani direktor nema ovlasti za potpis akata Društva niti isplate plaća radnicima. Također šteta je nanesena i tvrtki Kamičak d.o.o., jer su dužni direktorici isplatiti menadžersku otpremninu.

Miro Bulj bi trebao, kad je već odlučio zbrinjavat svoje stranačke kolege voditi računa o tome da makar ispunjavaju propisane uvjete. Uz moguću kaznenopravnu odgovornost, gradonačelnik Bulj je ovim činom po drugi put u kratkom vremenu (sredinom veljače bez javnog natječaja imenovao je i direktoricu Čistoće Cetinske krajine d.o.o., Sinj) prekršio predizborno obećanje o „jednakim i ustavnim šansama za sve“ kao i da više neće birati direktore po članskoj iskaznici već po kvalifikacijama.

Povijest se očito ponavlja pa ga tako podsjećamo na njegove prethodne izjave. Tema je ista, samo su akteri promijenili uloge i zabrinjavajuće, izgleda pate od sinkope. (http://www.ferata.hr/izvrsna-vlast-zaposljava-politicke-podobnike/ .

Usput čestitamo odabranim sretnicima kao i onima koje će Miro tek uhljebiti!

Dokument:SD članak, Bulj-zapošljavate bez natječaja

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button