Vijesti

Sinjski HDZ – Obilježena 23. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Danas 10. prosinca 2022. godine obilježava se 23. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja HDZ-a i  počasnog alkarskog vojvode.

Tim povodom izaslanstvo GO HDZ-a Sinj, predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak i drugih braniteljskih udruga, predsjednici HDZ-a općina i gradova Cetinske krajine, te brojni članovi i građani pred bistom dr. Franje Tuđmana na istoimenom gradskom trgu, položili su vijence i zapalili svijeće, nakon čega su sudjelovali i na svetoj misi zadušnici za pok. predsjednika Tuđmana, koju je uz gvardijana  Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, fra. Marinka Vukman, predvodio fra Joško Kodžoman. 

Obraćajući se okupljenima predsjednik sinjskog HDZ-a Igor Vidalina između ostalog je kazao: „Dvadeset i tri godine od smrti našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana iskazujemo mu zahvalu na velebnom djelu i na svemu što je učinio za Hrvatsku. Predsjednik Tuđman oživotvorio je višestoljetni hrvatski san. Bio je na čelu Hrvatske kada je međunarodno priznata i kada je u pravednom i nametnutom Domovinskom ratu izborila svoju neovisnost te će s hrvatskim braniteljima i ratnim ministrom Gojkom Šuškom   biti zapamćen kao tvorac suverene, demokratske i neovisne hrvatske države.   Predsjednik Tuđman univerzalna je vrijednost  hrvatskog naroda. Drago nam je da danas u društvu postoji jedan opći konsenzus o njegovoj važnosti i veličini, te mu se kao prvom hrvatskom predsjedniku ali i utemeljitelju HDZ-a kao stožerne stranke u Hrvatskoj  odaje dužno poštovanje i zahvalnost sa svih razina.

Sigurni smo da se i danas s nekog boljeg mjesta raduje povijesnim uspjesima hrvatskog naroda, uspjesima hrvatskih nogometaša u Kataru, ali jednako tako i  uspjesima  HDZ-a i Vlade RH predvođene predsjednikom Andrejom Plenkovićem po pitanju ulasku Hrvatske u Schengenski prostor, uvođenju Eura, a posebno povezivanju juga i sjevera Pelješkim mostom te nizom drugih infrastrukturnih i društvenih  uspjeha.

Na  svima nama, posebno članovima HDZ-a kao  stožerne  hrvatske stranke čiji je utemeljitelj,  je obveza da ustrajemo  na tom putu i Hrvatsku činimo boljim i ugodnijim mjestom za život.  U svemu tome neka nam misao vodilja i poticaj budu predsjednikove  riječi: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“.  Neka mu je vječna hvala i slava!“.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button