Vijesti

Sinjski HDZ obilježio 31. godišnjicu od pogibije heroja Vukovara, Sinjana Andrije Alčića i Ivice Poljaka – Sokola

Na 31. godišnjicu pogibije Sinjana, heroja Vukovara Ivice Poljaka-Sokola i Andrije Alčića, delegacija GO HDZ-a Sinj zapalila je svijeću i položila vijenac ispred spomenika na sportskom centru nazvanom u njihovu čast.

Također sutra 6.studenoga je i 29. obljetnica pogibije naše sugrađanke Snježane Jurić-Šolto jedine poginule pripadnice 4. gardijske brigade koja je smrtno stradala na prvoj liniji bojišnice u Islamu Grčkom. Nadamo se što skorijoj realizaciji inicijative UHBDDR-a o imenovanju jedne ulice ili trga u Gradu Sinju njezinim imenom, kao i realizaciji inicijative o imenovanju jedne ulice ili objekta imenom heroja Vukovara i Hrvatske – Marka Babića, porijeklom Cetinjanina.

Ujedno predlažemo gradskoj vlasti i gradonačelniku Bulju, da se odavanje  počasti i pijeteta na sportskom centru Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić početkom mjeseca studenoga svake godine uvrsti u službeni gradski program i protokol.

Ove tužne obljetnice, uvod su u nadolazeće dane mjeseca studenoga kada se prisjećamo pada Vukovara i Škabrnje, simbola obrane, otpora i hrabrosti hrvatskog naroda, a posebno svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili u obrani drage nam Domovine. Oni i njihova žrtva  najčvršći su kamen u temeljima samostalne i  neovisne Republike Hrvatske.

Počivali u miru Božjem!

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button