Vijesti

Sinjski HDZ prvi u RH podiže plaće učiteljima, profesorima i svim zaposlenim sinjanima?

Sinjski HDZ je nedavno predložio ukidanje prireza porezu na dohodak, poreza na potrošnju i poreza na kuće za odmor. Ovdje izdvajamo ukidanje prireza porezu na dohodak koji je u Sinju 8%. Za cca 15 dana će se održati sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja s točkom dnevnog reda, Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2020. godinu, s projekcijama za 2021. i 2022. godine. Ukoliko sinjski HDZ-ov prijedlog prođe, za što ima realne šanse, prihod Grada Sinja će se umanjiti za iznos od 3.500.000,00 kuna, koliko zaposleni sinjani uplate po ovoj osnovi u kalendarskoj godini. Dakle, garađanima Sinja će u njihovim „novčanicima“ ostati 3.500.000,00 kuna.

Naravno da se to tiče i aktualne teme štrajka učiteljia i profesora koji će ovim prijedlogom imati povećanje do 2% za plaću u siječnju. Svaki zaposleni sinjanin može osobno provjeriti koliki će mu iznos ostati u „džepu“ samo treba uzeti zadnju platnu listu i u dijelu „prirez na dohodak“ vidjeti koliki je to iznos u kunama.

Zašto je ovo realno ostvarivo bez ugroze Gradskih prihoda, naime poreznom reformom Vlade RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem kroz novi Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji je na snazi od 1.siječnja 2018. godine, Proračun Grada Sinja povećan je za cca. 30 milijuna kuna na razini svake godine, čime je značajno poboljšan financijski položaj Grada Sinja. Radi se o značajnim sredstvima, koja omogućuju Gradu Sinju da sve one projekte i programe koji su od značaja za lokalnu samoupravu i građane, nesmetano realiziraju – navodi sinjski HDZ u  svom Prijedlogu.

HDZ-primjedba_na_savjetovanje_s_javnošću-Proračun_2020

Povezani članci

5 Komentara

 1. Ako je poreznim olaksicama vlade proracun Sinja uvecan za 30 miljuna zasto se obicne ljude rasterecuje samo sa 3 miljuna? I to one koji imaju vise. Iznajmljivaci, ugostitelji, vikendasi…..

  4
  3
 2. Mukte van je.. Obać će doktor kuće i balotaše sa pečenin prasadima, svima sve obećat, kava u Glavicama radi, ugrin i puće primaju uredno platu, kristini restoran radi, Miro će stiskat ruke na dnu pijace i govorit “brajo daj ruke” i opet Sinj u istim gov… do grla..
  Abaš me zanima hoće li svi dić ruku za ovo

  14
  2
 3. Skegro očito neznaš Sinj, Sinj je za SDP ima smanjenje i tada su stradali svi na proračunu. Sada se to vraća, besplatne radne, 3 dite 20 000 kuna itd tako da ti ne stoji da 30 vraćeno građanima samo tri.

  5
  2
 4. Ova je mjera itekako zanimljiva i potrebna (bez obzira što ista nije inovacija sinjskog hdz-a!). Naime, ona je preduvjet za pokretanje grada i života u njemu. Neki su odmmah primjetili kako se ide na ruku iznajmljivačima (to su biće oni s brdom love, koji ne rade ništa i samo ubiru novce od turista?!), a upravo je to potrebno svakom mjestu koje se oslanja na turizam!

  1
  1
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button