Politika

Sinjski HDZ – “Vlada diže plaće, a Bulj seoske straže !”

Priopćenje GO HDZ Sinj, koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Moramo ponovno javno reagirati nakon medijskog hvaljenja Mira Bulja, zaslugama Vlade RH i HDZ-a. Ovo je novi u nizu slučaj kojim najneuspješniji gradonačelnik u Hrvatskoj, kićenjem tuđim perjem pokušava pronaći slamku spasa od svog nerada.

Nakon što je prijevarno pokušao prezentirati da su državni projekti u Sinju: Aglomeracija, Veteranski centar, Centar za socijalnu skrb, povratak vojske, rotor i mnogi drugi – zasluga njegove vlasti,  odlučio je i novu poreznu reformu Vlade RH iskoristiti za svoju samopromociju. Tako je na lokalnom radiju javno izjavio da će na prosječnu plaću od 1.187 eura Sinjanima, od 01. siječnja  zbog odluke gradonačelnika narasti plaća za 25 eura mjesečno, dok istina stoji u tome da grad smanjenjem poreza na dohodak s 20 na 18 posto pomaže sugrađanima sa skromnih 2,36 eura (17,7 kn). Upravo u ovom podatku je prešutio zahvaliti Vladi RH i  premijeru Andreju Plenkoviću što će preostalih 22,16 eura (166,9 kn) Vlada za naše sugrađane osigurati kroz povećanje osobnog odbitka i umanjenje doprinosa.

Naš samoproglašeni vrhovni poglavar seoskih straža,  također je zaboravio napomenuti da je novac za besplatne vrtiće također osigurala Vlada RH osiguravajući Sinju izdašan iznos od 856.751,oo eura (6,5 milijuna kn) godišnje.

Od „čovika iz naroda“ koji je s visokim primanjima saborskog zastupnika i svim privilegijima gradonačelnika očito zaboravio koliko je teško preživjeti od početka do kraja mjeseca, očekivali smo predlaganje najniže stope poreza na dohodak od 15 % i tako veće plaće za građane. Nećemo dozvoliti ovo otkidanje od usta najranjivijih kako bi Miro Bulj nastavio podmazivati debeloj guski vrat, odnosno svom klijentelističko-nepotističkom sustavu koji je uspostavio u Sinju.

Stoga će Sinjski HDZ nakon što je ukinuo prirez u Sinju 2020. godine, čime je oko 4 milijuna kn godišnje ostajalo u džepovima građana, i ovaj put predložit određivanje minimalne stope poreza na dohodak od 15 %.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Igor Vidalina, predsjednik

 

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bravo Igore za matematiku.
    Ne sramoti se više, nađi nekoga da ti izračuna plaću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button