Vijesti

Sinjski HGSS spasio šestoro planinara u snježnoj mećavi na vrhovima Kamešnice

https://www.facebook.com/gsssplit/

Danas se sretno završila pustolovina šestorice planinara koji su se uputili prema jednom od vrhova Kamešnice. Planinari su se izgubili u snježnoj mećavi pod 1749 metara visokim vrhom Burnjača. Srećom su smireno pozvali u pomoć HGSS i poslali svoju lokaciju. Prema njima se odmah uputila ekipa sinjske Ispostave HGSS Stanice Split. U to vrijeme na Kamešnici, točnije u skloništu “Edo Retelj”, zatekli su se i planinari iz BiH pa su i oni također krenuli prema izgubljenima. Uglavnom izgubljeni su brzo pronađeni i u pratnji članova HGSS-a sigurno spušteni u dolinu.
Još jednom upozoravamo na trenutno veliku opasnost odlaska u planine radi novog snijega i nepredvidljivih vremenskih uvjeta. Vrijeme se na primorskim planinama začas promjeni pa mogu postati pravu himalajski, po život opasni, uvjeti. Ni planinarska skloništa nisu posve sigurna radi nedostatka ogrijeva.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Tuda negdi je granica EU, prije 100 godina prelazila se tako zbog šverca duvana ali ne u ovakvim meteo uvjetima. Šta je motiv ovima i onima iz BiH da je prelaze po oluji?

    6
    2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button