Politika

Sinjski HSLS – lokalni izbori 2025. godine

Priopćenje Sinjskog HSLS-a-a koje potpisuje predsjednik Tomislav Klarić-Kukuz prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovani Sinjani i Sinjanke,

Kao novoizabrani Predsjednik HSLS-a Sinj obraćam se široj javnosti grada Sinja u svrhu početka pripreme za lokalne izbore 2025. godine.

Vjerujem da se svi možemo složiti kako živimo u gradu koji je prepun potencijala za razvoj i napredak.

Nažalost, sadašnja vladajuća politička garnitura funkcionira „u leru“ te se njihov mandat može blagonaklono nazvati izgubljenim vremenom.

Šire područje grada Sinja prepuno je komunalnih problema kojima se adekvatno ne pristupa, sustav lokalnog zdravstva grada je rascjepkan na previše različitih lokacija i prepušten stihiji, a posebno žalosti potpuni izostanak strateškog planiranja infrastrukture za podršku razvoja lokalnog gospodarstva i nepostojanje vizije razvoja područja grada Sinja u cjelini.

Vladajući za koje ne znamo da li su nezavisni, pripadnici svojevrsne političke platforme ili su se „junački“ učlanili u određenu političku stranku, ključne pozicije svoje administracije shvaćaju kao političke funkcije moći za političke obračune na nacionalnoj razini a ne shvaćaju da su to radna mjesta za razvoj i dobrobit sinjskog kraja.

U ovom proteklom vremenu nismo samo izgubili „Ređiju“ već smo propustili riješiti i „Vrcanovu kuću“ i niz drugih ruševnih objekata u gradu.

Zbog neodlučnosti i traženja jeftinih političkih poena previše kasnimo sa značajnim odlukama u rješavanju prometnog kaosa i problema nedostatka parkirnih mjesta u užem centru grada. Propustili smo priliku strateški se pozicionirati kao značajnije prometno  čvorište srednje Dalmacije.

Uslijed porasta troškova života koji su uzrokovani nacionalnim i globalnim okolnostima nismo odgovorili kreiranjem priuštivih mogućnosti mladim obiteljima koje ne mogu platiti preskupe kvadrate te nemamo model za pomoć u stambenom zbrinjavanju mladih obitelji s djecom.

Ostaju u velikoj mjeri neiskorištene ogromne prilike kroz EU fondove za razvoj sporta, kulture i infrastrukture za podršku razvoja malog i srednjeg poduzetništva, posebice u poljoprivredi i proizvodnim djelatnostima.

HSLS Sinj poziva sve one koji ne mogu biti pasivni promatrači i koji su voljni biti politički aktivni da nam se pridruže u stvaranju liste koja će znati kako potaknuti razvojni ciklus ovog grada. Dobrodošli su svi oni koji imaju što za doprinijeti u stvaranju programa s konkretnim aktivnostima kojima ćemo pokrenuti rješavanje naših gorućih problema.

Ne dopustimo više da imamo „izgubljeno vrijeme“ i da vrijeme prolazi mimo nas.

S poštovanjem,

Tomislav Klarić-Kukuz, mag.oec, MBA

Predsjednik ogranka HSLS Sinj

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button