Vijesti

Sinjski padobranci nastupaju u Dubai-u

U organizaciji Emirates Aerosport Federation (EAF) i padobranskog centra “Skydive Dubai”, u tijeku je  “7. Dubai International Parachuting Championship 2023”. Druženje i natjecanje padobranaca traje od 19. do 28.11. 2023. a nastupaju 22 tima iz raznih zemalja među kojima je i tim iz Hrvatske. U našem peteročlanom timu, uz padobrance iz AK Cumulus i Pk Croatia, nastupaju i dva člana AK Sinj, Tino Milanović i Jurica Labrović u disciplini “skok na cilj”. Za istaknuti je da su kompletnu financijsku potporu za sudjelovanje na ovom vrhunskom sportskom događanju podnijeli sami sudionici, bez participiranja klubova ili nacionalnog saveza. Također, sponzor izrade kombinezona i sportske odjeće za Hrvatski tim bila je tvrtka “Ž&T – obrt za graditeljstvo i stolariju” iz Otoka Dalmatinskog.

Ovo prestižno padobransko natjecanje održava se u blizini popularne “Palm Jumeirah” u sklopu padobranskog centra “Skydive Dubai” u području Marine te na lokaciji “Jumeirah Beach Residence”.

Ovakvo natjecanje FAI 2.Cat Event kategorije održat će se i u Hrvatskoj, u Poreču sredinom svibnja 2024. u organizaciji AK Cumulus Opatija uz potporu grada Poreča. To je jedan od programa potpore aktivnog adrenalinskog turizma koji je taj turistički dio naše zemlje prepoznao a što bi moglo biti primjer i drugim našim krajevima koji imaju sve uvjete i infrastrukturu za prakticiranje takvih vrhunskih programa.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button