SportTeme

Sinjski padobranci nastupili u Banja Luci

Proteklog vikenda padobranci aerokluba Sinj sudjelovali su su na padobranskom natjecanju u skokovima na cilj u Banja Luci . Nastupila su trojica sinjskih padobranaca a radi se o natjecanju Padobranski kup “Pet zvijezda” koji se održava u spomen na pogibiju četiri padobranca i jednog pilota, članova aerokluba Banja Luka kojima se 2012. godine srušio padobranski avion prilikom polijetanja sa aerodroma Zalužani pri čemu su sva petorica na mjestu smrtno stradala.

Sinjski padobranci ovom prigodom nisu nastupili u svom punom i najboljem sastavu pa su sa kolegama iz zagrebačke Croatie formirali ekipu za ovo međunarodno natjecanje. Paralelno sa 7. padobranskim kupom “Pet zvijezda”, odvijalo se i državno prvenstvo Srbije u kojemu su sudjelovale tri ekipe. Nakon osam serija skokova ekipa Croatia Sinj zauzela je peto mjesto u konkurenciji dvanaest ekipa a u pojedinačnom poretku, u konkurenciji 60 padobranaca, Andrija Kovačević zauzeo je 7. mjesto sa 22 centimetra odstupanja (prosjek ispod 3 cm / skok), Zlatko Ugrin bio je 29. sa 41 cm odstupanja (prosjek 5 cm / skok) a Tino Milanović 46. sa 84 cm odstupanja (prosjek malo iznad 10 cm / skok). Ispred njih bile su ekipe Prijedora, Ptuja, vojske Srbije i ekipa Arhistratiga dok su iza njih ostale ekipe Banja Luke, Paraćina i dr.

“Držim da su naši padobranci ostvarili vrlo dobar rezultat, kako ekipno još više pojedinačno. Pošto se radi o natjecanju na kojem su nastupili iznimno kvalitetni i iskusni padobranci a mi nismo ovaj put mogli sastaviti našu najbolju ekipu koja je nedavno postala prvak Hrvatske, ostvaren je ipak zapažen rezultat koji navodi da bi sa našom punom ekipom ozbiljno konkurirli za postolje. Natjecateljska sezona je gotova a bila je vrlo uspješna za nas, sada nam slijedi raščlamba u cilju pripreme za iduću u kojoj bi trebali biti još bolji” kazao je Zvonko Kovačević, predsjednik aerokluba.

Povezani članci

9 Komentara

 1. Hebala VAS Banja luka jeste posjetili hrvate koji su tamo ostali ili Dodiga.

  6
  5
 2. A tako dogradonačelnik zlatko ugrin zarađuje plaću leteći po Republici srpskoj a ne radom za Sinj i nas građane. E moj Ugrin na što si spa.

  9
  5
 3. A tako dogradonačelnik zlatko ugrin zarađuje plaću leteći po Republici srpskoj a ne radom za Sinj i nas građane. E moj Ugrin na što si spa.

  7
  5
 4. Da ima imalo mozga nebi prima placu za nista.Katastrofa.
  Nemos virovat.Odakle uopce obraz tako nesto radit.

  5
  5
 5. “Surovo je ovo vrime, ljudi zli…” Koliko jala u promašenim komentarima na objavu da je jedna uzorna sportska ekipa iz našega grada nastupila na natjecanju i svojim rezultatom i ponašanjem pozitivno promovirala svoj kraj i svoj grad. Kome smeta uspješan sinjski aeroklub pa ako je u njemu i Ugrin?!

  6
  4
 6. Dragan,
  Pa i Ugrin ima pravo biti slobodan za vikend i otići raditi što mu paše (ovo što je radio ovaj vikend čini se da dobro radi) ali to tebi očito ništa ne predstavlja. Bitno da je u radni dan na svom radnom mjestu iako smo čitali u Slobodnoj nekidan da ga tamo jedna uvažena gospođa ne vidi. Sad, tko od njih dvoje ili troje nije tamo a da bi se viđali, o tome se može uvjerit svatko tko ode u gradsku upravu nekoliko jutara u tjednu.

  8
  3
 7. Ima se, može se….
  Tko to sve plaća?
  A, da, Ugrin je ono primio plaću!!!

  6
  4
 8. Ako sam dobro svatio padobranci su bili u Banjaluci na takmičenju (R Srpska) povodom obilježavanja godišnjice poginuća vazduhoplovaca. Natjecanje se zvalo “pet zvjezda” ( ne jedna nego pet) i u sklopu je održano prvenstvo srbije.
  Živio region i svi koji ga podržavaju!!
  Ps
  Čestitka padobrancima i precedniku kovačeviću !!

  4
  5
Back to top button