Sport

Sinjski padobranci obranili naslov prvaka Hrvatske

Proteklog vikenda na letjelištu kod Poreča, u organizaciji aerokluba Cumulus i uz potporu tamošnje turističke zajednice i Hrvatskog zrakoplovnog saveza, održano je 30. padobransko prvenstvo RH u skokovima na cilj. Natjecanje se odvijalo u vrlo zahtjevnim meteorološkim uvjetima sa jakim vjetrom i povremenom slabom kišom što je uzrokovalo niz prekida, čekanja povoljnijih uvjeta i ponavljanja dijela izvedenih skokova da bi mogli biti regularni za poredak. U takvoj situaciji, ekipa Aerokluba Sinj u sastavu: Andrija Kovačević, Matko Vuković, Tino Milanović, Damir Suton i Zlatko Ugrin, koja je došla kao aktualni državni prvak, pokazala je stabilnost i kvalitetu te osvojila prvo mjesto. Drugoplasirani su bili padobranci iz Rijeke a treće mjesto zauzela je ekipa Croatie iz Zagreba. Osječani, koji su u postupku pomlađivanja svoje ekipe, nisu dohvatili postolje kao ni padobranci splitskog Gravitona.

Kroz sve serije skokova sinjska ekipa imala je najbolji zbirni rezultat sa najmanje kaznenih centimetara pa se već nakon druge serije odvojila od pratitelja iz Rijeke na 10 centimetara a što se u konačnici još povećalo.

 

“Ove godine izostala je dramatičnost u odnosu na prošlu godinu kad su naši momci osvojili titulu u zadnjoj seriji, praktično na zadnjem skoku člana riječke ekipe. Ovim naslovom ekipnog državnog prvaka, Aeroklub Sinj je još jednom ispisao povijest sinjskog sporta kao prvi sinjski sportski klub koji je obranio svoju poziciju aktualnog prvaka. Podsjećam, naša ekipa je 2019. osvajanjem ekipne titule donijela sinjskom sportu prvi, povijesni ekipni naslov državnog prvaka. Prošle, 2022. godine također su osvojili naslov ekipnog državnog prvaka a sada su ga vrlo suvereno i obranili čime su nastavili sportske uspjehe, kako svoga kluba tako i grada Sinja i našega kraja” kazao je Zvonko Kovačević, predsjednik Aerokluba Sinj.

U pojedinačnom poretku za muške, sinjani su ostvarili vrlo dobre rezultate jer je Matko Vuković zauzeo 2. mjesto zaostavši za samo jedan kazneni centimetar za prvoplasiranim, Zlatko Ugrin je bio 8, Andrija Kovačević 14, Tino Milanović 15. i Damir Suton 17. Prvo mjesto i naslov pojedinačnog državnog prvaka osvojio je Goran Ratkajec iz Cumulusa a trećeplasirani bio je Nedjeljko Brdar iz Rijeke. U ženskoj konkurenciji bile su dvije padobranke a Jadranka Zaradić bila je prvoplasirana ispred Helene Janson, obje iz aerokluba Osijek.

Povezani članci

Back to top button