Vijesti

Sinjski padobranci opet doskočili na postolje

Padobranci Aerokluba Sinj nastupili su na Otvorenom padobranskom prvenstvu grada Osijeka, međunarodnom natjecanju u skokovima na cilj gdje su zauzeli ekipno treće mjesto. Natjecanje je održano na aerodromu Čepin 18/19. 06. 2022. u organizaciji aerokluba Osijek.

Nakon šest serija skokova, padobranci aerokluba Sinj imali su ukupno 87 kaznenih centimetara, zaostavši samo dva centimetra za drugoplasiranom ekipom domaćina iz aerokluba Osijek koja je imala 85 kaznenih centimetara dok su prvoplasirani padobranci aerokluba Prijedor (BiH) imali samo 62 kaznena centimetra.

Sinjski padobranci nastupali su u sastavu Andrija Kovačević, Matko Vuković, Zlatko Ugrin i Damir Suton a osim za ekipni, natjecali su se i za pojedinačni poredak. Pravo nastupa u polufinalu izborili su Kovačević, Vuković i Ugrin a nakon toga u finalu su nastupila dvojica potonjih te ostvarila rezultat za konačno 4 i 5 mjesto.

„Vrlo je važno da smo zadržali kontinuitet plasmana na postolja a uvjerenja smo da će se tako i nastaviti te u krajnjem postati konstanta. U odnosu na nekoliko ranijih naših nastupa u Osijeku, sada smo ostvarili najbolji rezultat jer smo lani bili ekipno šesti, preklani također treći ali sa lošijim pojedinačnim plasmanima i lošijim ekipnim prosjekom kaznenih centimetara. Sada nam je ekipni prosjek bio ispod 5 cm po skoku (4,83) i imali smo trojicu u polufinalu od kojih su dvojica izborila nastupe u finalu, odnosno bili su u igri za odličja i u pojedinačnoj kategoriji do samoga kraja. Jasno nam je da imamo kvalitetu za znatno bolji prosjek a što ćemo imati priliku vrlo brzo pokazati na Državnom prvenstvu RH kojemu smo domaćini“ – rekli su iz Aerokluba Sinj.

Podsjetimo, 25 i 26. 06. 2022. na aerodromu Sinj održat će se Državno prvenstvo RH u skokovima na cilj, u organizaciji i domaćinstvu Aerokluba Sinj a planirane su i pripreme državne reprezentacije par dana prije prvenstva. Eto prilike na najvišem nivou da sinjski padobranci pokažu kvalitetu i konstantnost.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button