Sport

Sinjski padobranci viceprvaci RH

Proteklog vikenda na aerodromu Lučko pokraj Zagreba, održano je 28. padobransko prvenstvo Republike Hrvatske u skokovima na cilj. Domaćin i organizator bio je padobranski klub Croatia iz Zagreba a još su sudjelovali padobranci padobranskog kluba Rijeka, aerokluba Cumulus, aerokluba Osijek i aerokluba Sinj.

Skakalo se osam serija za ekipni poredak te nakon toga, za pojedinačni poredak polufinale i finale.

Nakon šeste serije skokova, sinjski padobranci prešli su u vodstvo ispred Croatie i Osijeka koji je inače branio titulu prvaka te su ostali na čelu poretka i nakon završetka sedme serije za samo 1 centimetar ispred domaćina Croatie.

Osma serija skakana je u nedjeljno jutro pri dosta jakom vjetru gdje su padobranci Croatie kvalitetnijim skokovima uspjeli prestići sinjane za 13 centimetara te sa 134 kaznena centimetra u ukupnom zbiru zasluženo ponijeli naslov državnih prvaka. Ekipa aerokluba Sinj u sastavu Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić , Matko Vuković, Nikola Bašić i Zlatko Ugrin imala je 147 kaznenih centimetara a trećeplasirana ekipa Osijeka sakupila je 160 kaznenih centimetara.

U pojedinačnoj konkurenciji, nastup u polufinalu izborili su Matko Vuković i Jurica Jagnjić ali sa pogocima 2 i 3 centimetra nisu uspjeli ući u finalnu petorku i borbu za pojedinačnog državnog prvaka.

Nakon finala, pojedinačni prvak postao je Nedjeljko Brdar iz padobranskog kluba  Rijeka dok su drugo i treće mjesto zauzeli članovi aerokluba Cumulus, Goran Ratkajec i Željko Žrvnar.

U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Heleni Janson dok su drugo i treće plasirane bile Jadranka Zaradić i Marija Menalo, sve tri iz aerokluba Osijek.

Jedan od sudaca natjecanja bio je Zvonko Kovačević iz aerokluba Sinj kao nositelj licence nacionalnog suca.

„Prije dvije godine bili smo ekipni prvaci države, lani taj naslov nismo obranili jer smo u Rijeci bili treći iza Croatie i prvaka Osijeka, sada smo zauzeli drugo mjesto izgubivši titulu na zadnjoj seriji skokova. Sve u svemu, zadovoljni smo rezultatom ali još više kontinuitetom koji pokazuje da je Sinj uz Zagreb i Osijek definitivno postao jedan od centara sportskog padobranstva“ kažu iz aerokluba Sinj.

Povezani članci

5 Komentara

 1. Na fotkama iz priloga može se vidit da je i aerodrom Lučko ograđen, doduše lipom panel ogradom kakvu su predlagali i ovi iz aerokluba Sinj za Piket. Sad, zašto se njihov prijedlog nije uvažio od Kike, Jelene i Panzine ekipe vrime će pokazat a već se nazire da tu nisu bila čista posla.

  5
  5
 2. Trn, ograda sa slike je niža od one na piketu, i gle širine izvan ograde, pustopoljina a opet ima puno mista izvan ograde, da su naselja u blizini ostavili bi i 100 m pojas okolo. Očito dobro ne vidis, a letiš, nije ti to pametno.

  4
  4
 3. Kugla, očito ne znas di je Lučko. Da pustopoljina??? A naselja, pigoni i prometnice idu maltene cilim rubom aerodroma prema Rakitju.

 4. Bio sam tamo, oko aerodroma Lučko je polje, objekti su dalje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button