Sport

Sinjski ragbijaši u dramatičnoj završnici pobjeđuju u Zagrebu

U 6. kolu prvenstva Hrvatske u ragbiju, na Rudešu odigrala se prava drama, oslabljena ekipa Sinja je svladala mladu ekipu Zagreba rezultatom 15:17 ( 3:7), u posljednjoj sekundi susreta.

Momčad Sinja krenula je na put u Zagreb, zakinuta ozljedama i radnim obvezama ključnih igrača ( Tomić, Vučković, Jukić) te pomalo sa strepnjom u konačni rezultat, dok je mlada ekipa Zagreba predvođena Dylanom Rowe-om, U 6. kolu prvenstva Hrvatske u ragbiju, na Rudešu odigrala se prava drama, oslabljena ekipa Sinja je svladala mladu ekipu Zagreba rezultatom 15:17 ( 3:7), u posljednjoj sekundi susreta.

Momčad Sinja krenula je na put u Zagreb, zakinuta ozljedama i radnim obvezama ključnih igrača ( Tomić, Vučković, Jukić) te pomalo sa strepnjom u konačni rezultat, dok je mlada ekipa Zagreba predvođena Dylanom Rowe-om, tražila svoju prvu pobjedu u sezoni.

Utakmica je krenula u vrlo fanatičnom ritmu, gdje je inicijativu imao Zagreb, i Sinj se u prvom poluvremenu većinom bio prisiljen braniti. Domaćini su poveli u 25. min iz kazne, da bi zatim Sinj brzo uzvratio preko raspoloženog Pavlovića za rezultat 3:7, što je bio i rezultat s kojim se išlo na predah.

U drugom poluvremenu prava rovovska bitka, gdje su i ovoga puta domaćini imali inicijativu, a Sinj propušta prilike zbog tehničkih grešaka. Zagrebaši podižu vodstvo s dva polaganja na 15:7, i kada se činilo da se Sinj lomi, probudio se dišpet predvođen prodorom Dražena Budimira i polaganje za 15:14. Zadnjih deset minuta susreta prava drama, nakon prigovora sudcu Pavlović dobija izravni crveni karton i Sinj je prisiljen igrati s igračem manje, ali sjajna obrana odolijeva napadima domaćina i ostvaruje kaznu na 20-25 m kaznu pred zgodtikom Zagreba u zadnjim sekundama susreta. Kapetan Grčić se odlučuje na pucanje za pobjedu, a mladi Ivan Prološčić namješta svoje ciljačke sprave i sigurno pogađa za nevjerovatnu pobjedu Sinja. Ova pobjeda Sinju, omogućuje priliku da razigrava za prvo mjesto u slučaju pobjede nad Ljubljanom koja dolazi u goste.

Trener Grčić je istaknuo kako je ponosan na svoje momke koji su pokazali hrabrost i dozu iskustva koja se pokazalo presudnom u ključnim trenutcima susreta, ali je i pohvalio igru Zagreba, koja je iz godine u godinu sve bolja i naglasio da imaju pravi potencijal u mladoj ekipi.

Grčić je također istaknuo potrebu za otklanjanjem bespotrebnih grešaka i veću disciplinu kod svoje momčadi, te se nada da će u sljedećem susretu ekipa biti kompletna.

Za Sinj nastupili:

 1. Filipović
 2. Brčić
 3. Žigo
 4. Brčić-Šušak
 5. Miloš
 6. Jukić
 7. Budimir 5
 8. Miloš
 9. Vučemilo
 10. Prološčić 3
 11. Šolto
 12. Grčić
 13. Pavlović 9
 14. Tomašević
 15. Klarić-Kukuz
 16. Labrović

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button