Vijesti

Sinjskim vatrogascima stigla autoljestva

Gradonačelnik Miro Bulj predao je ključeve autoljestvi zapovjedniku JVP Sinj Stipi Ančiću.

Riječ je o vozilu namijenjenom za spašavanje s visina, a njena osnovna namjena je spašavanje ljudi, gašenje požara i vršenje dodatnih tehničkih usluga.
Ona je simbol vatrogasaca diljem svijeta i najprepoznatljiviji dio ukupne vatrogasne opreme.

Ovim autoljestvama Sinj i šira okolica dobivaju dodatnu sigurnost. Iznimno sam ponosan na vas kao na postrojbu koja je dobro obučena i tehnički dobro opremljena. Siguran sam da ćete i novim vozilom lakše moći odoljeti izazovima koji su pred vama, neka je sa Srićom“, rekao je gradonačelnik Bulj.

Zapovjednik Ančić je rekao kako će se ovom ljestvom koja je izvrsno opremljena za njihove potrebe:
Zahvalni smo što ćemo ovom opremom moći puno više i učinkovitije pomoći našim sugrađanima u raznim potrebama. Riječ je o vozilu za spašavanje s visina, a njena osnovna namjena je spašavanje ljudi, gašenje požara i vršenje dodatnih tehničkih usluga. Ljestve su prilagođene za rad na 27 metara visine i moram reći da ovo nije trošak nego ulaganje u sigurnost“, rekao je Ančić.

Novu autoljestvu je blagoslovio gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman koji je vatrogascima darivao srebrenjak s likom Čudotvorne Gospe Sinjske.

Svečanosti su nazočili i Željko Poljak, predsjednik vatrogasnog Vijeća,Toni Jurić Šolto, direktor Kamička i gradski vijećnik Nikola Vučković kao i veći broj vatrogasacakoji su se zahvalili Gradonačelniku što je prepoznao potrebu za nabavku novije autoljestve.

Sredstva za kupnju vozila osigurali su Grad Sinj i sinjski vatrogasci.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button