Vijesti

Sinju 223.310,70 eura za Projekt “Sinj pametni grad”

Grad Sinj za Projekt „Sinj pametni grad“ dobio je 223.310,70 eura ili 1.675.000,00  kuna za ‘‘Pripremu projektno – tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije‘‘.

Grad Sinj  ovim Projektom želi poboljšati stupanj usluge koji pruža građanima i poduzetnicima, uključujući i usluge koje pruža u suradnji s različitim pravnim osobama kojima je osnivač  ili suvlasnik.

Cilj projekta je razvoj koncepta pametnog grada korištenjem digitalnih i komunikacijskih tehnologija kako bi se znatno unaprijedio način pružanja, učinkovitost i transparentnost javnih usluga i tako zadovoljile važne potrebe ciljnih skupina – općeg stanovništva i poduzetnika s područja Grada Sinja.

Prva aktivnost je uspostava osnovne serversko – komunikacijske infrastrukture, kao temelja za pružanje javnih usluga Grada Sinja i s njim povezanih pravnih subjekata. Te usluge će korištenjem sigurne, brze, učinkovite i pouzdane digitalne infrastrukture zadovoljiti potrebe ciljnih skupina i omogućiti brzu razmjenu podataka između različitih gradskih sustava na dobrobit njihovih korisnika.

Druga aktivnost razvoj je aplikativnog informatičkog sustava (web aplikativnog sustava i mobilne aplikacije) koji bi ciljnim skupinama omogućio ili poboljšao sljedeće usluge:

Pristup javnim informacijama i podacima kojima upravljaju Grad Sinj i povezani pravni subjekti korištenjem jedinstvenog web portala i mobilne aplikacije, a odnosi se na podatke i informacije od javnog interesa

Pristup osobnim informacijama kojima upravljaju Grada Sinj i povezani pravni subjekti uz odgovarajuću autentifikaciju i autorizaciju korištenjem web portala i mobilne aplikacije

Pristup katalogu svih usluga, sadržaja i procesa koje Grad Sinj samostalno ili u suradnji pruža ciljnim skupinama

Interaktivni sustav komunikacije Grada Sinja i povezanih pravnih subjekata s ciljnim skupinama radi njihovog informiranja o raspoloživosti usluga i pravu na njih.

Proaktivni sustav obavještavanja i savjetovanja ciljnih skupina.

Ministarstvo regionalnog razvoja Projekt „Sinj pametni grad“  sufinancirat će u  u 90 postotnom iznosu, a Grad Sinj treba pripremiti projektno tehničku i studijsku dokumentaciju kako bi se u sljedećem periodu u stvarnosti dosegnuli ciljevi, a Sinj pozicionirao kao suvremeni grad.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button