Ostalo

Ski Alka na Kupresu

https://www.facebook.com/Dal-Ski/

Prema ranijim najavama, u sklopu ”DalSki ’20” na skijalištu ”Čajuša” na Kupresu 25.01.2020. godine će se po prvi puta u povijesti održati SKI ALKA.
Organizacija Ski Alke je podržana od strane Viteškog Alkarskog Društva (VAD) ”Sinj” i bit će svojevrsna promocija i skijaškog sporta i hrvatske viteške tradicije, a naravno i same izvorne Alke.
Organizator cjelokupne manifestacije – Asocijacija DalSki će kao podorganizatora za dio koji se odnosi na Ski Alku imati Skijaški klub ”Sinj”, vrlo vrijednu ekipu koja već nekoliko mjeseci radi na organizaciji same utrke.
U prilogu Vam donosimo i izvorni Pravilnik Ski Alke, donešen od strane SK ”Sinj”, a u skladu sa Pravilima izvorne Alke, naravno prilagođeno skijaškom ambijentu i skijaškom sportu.

Dobro došli!!!

DalSki i SK ”Sinj”

 

Povezani članci

7 Komentara

 1. Iđu li Ugrin i Glavan dogradonačelnici. Ionako ništa ne rade pa neka se malo odmore.

  6
  2
 2. A bogati, ovo stvarno ide u realizaciju??! Ako je točno da ima potporu VAD-a onda to govori mnogo o tom društvu. Alka je SVETA TRADICIJA naroda Sinja i Cetinske krajine pa ni VAD ni nitko drugi nema pravo od nje radit lakrdiju. Robovanje trendovima vodi u propast tradicionalnih vrijednosti, pa nije valjda to jedan od ciljeva.

 3. Svašta!!! Trn u pravu si!
  Alkari skijaši, studenti, padobranci, motoristi, lađari…
  Još malo pa će i u kulezama gađat alku

 4. Treba podržat svaku prigodu da se spomene “Alka / Alkar” . Imali smo Mastelićev Alkar – kiseli kupus, imamo lovrićevu
  Alkarsku salamu, alkarske kupove, ski kupove, još samo fali da Mara jajarica počne prodavat i
  Alkarska domaća jaja. Šta se tiče kuleza, alka se trkala u karioli na radnim akcijama ORa
  80 ih godina isto uz podršku VAD-o.

  5
  4
 5. Dečki samo naprid zna se tko je uz vas a tko rovari protiv vas

  3
  4
 6. Rovarenje i ne rovarenje…
  Gospodo draga, alka i VAD nalaze sponzore za svoju igru i dobijaju nekih 10% iz proračuna za svoje potrebe. Kad bi tako sve ove udruge uzimale iz proračuna, pa neka i do 40%, al ostali dio da namaknu od članarina, sponzora, itd.. Onda bi se vidila kvaliteta udruge i njenih članova.. Najlakše napisat troškovnik i doć tražit u grad.

 7. Ovden nije pitanje Alke, već pitanje udruga i njihove budućnosti.
  Tribat će doć vrime kad će netko ovo počisitit malo.
  Zovneš nekog istaknutog člana u udrugu koji je dobar s nekim da ti to progura u vijeće ili gradonačelnice ili je u nas u Sinju slučaj ako ćeš napravit domjenak u restoranu na Radošiću – eto novaca.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button