Vijesti

Slavlje primanja i obećanja u Frami Gospe Sinjske

U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 4. veljače, održano je slavlje primanja i obećanja. Misno slavlje predvodio je fra Ante Vučković uz koncelebraciju župnika fra Antonia Mravka, gvardijana fra Marinka Vukmana, a misi je služio đakon fra Šimun Suton. Duhovni asistent u Frami Gospe Sinjske i župni vikar fra Toni Šimunović vodio je ceremoniju slavlja primanja i obećanja

Na slavlju je sudjelovao i predsjednik Nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži Tomislav Jurić.  Potporu sinjskim framašima dali su članovi OFS-a Gospe Sinjske te više od 150 framaša iz drugih bratstava s Šibensko-dubrovačkog područja: Frama Meterize, Frama Imotski, Frama Vinjani, Frama Runović, Frama Gospa od Zdravlja (Split), Frama Poljud (Split).  Slavlje su glazbeno animirali članovi VIS-a „Znak pobjede“ iz Župe Srca Isusova u Košutama pod ravnanjem Jelene Klapež.

Mladi framaši u crkvu su ušli u procesiji noseći u rukama bijele ruža kao znak zahvalnosti zaštitnici bratstva Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Prije početka misnog slavlja predstavnica Frame i predsjednica Mjesnog bratstva Lucija Slišković, ispred 16 framaša zamolila je da budu primljeni u Mjesno bratstvo Frame Gospe Sinjske. Obred primanja predvodio je duhovni asistent Frame u Sinju fra Toni Šimunović. Nakon obreda primanja počelo je euharistijsko slavlje.

U propovijedi predvoditelj misnog slavlja posebno se je obratio framašima te kazao: „Uzeli ste na sebe najdublju ljudsku sposobnost da možete pomoći drugima. Ne bojte se otvarati ljudima oči da je Bog živ. Ne bojte se pomoći drugima da im život bude ljepši. Neka vaš mladenački hod bude život intenzivnog zajedništva s Bogom.”

Nakon propovijedi uslijedio je Obred obećanja. Predsjednica Frame Gospe Sinjske Lucija Slišković prozvala je one koji žele prvi put dati svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačke mladeži te one koji žele obnoviti svoja obećanja. Obredu prvih obećanja pristupilo je 9 kandidata, a obredu obnove obećanja 12 članova.

Župnik fra Antonio ispred gvardijana fra Marinka i fratara Samostana Gospe Sinjske na kraju misnog slavlja pozdravio je i čestitao framašima što su svojom odlukom da iz bližega slijede stope Isusa Krista obogatili Crkvu i Župu Gospe Sinjske. Predsjednica framaškog bratstva Lucija Slišković, zahvalila je svima koji prate mlade framaše, Samostanu i Župi Gospe Sinjske, a posebno duhovnom asistentu fra Toniju Šimunoviću kao i roditeljima što su im potpora u duhovnoj formaciji. Za slavljenike i njihove goste u Samostanu je nakon mise organizirano bratsko druženje i okrepa.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button