Kultura

Slikarska radionica Umjetnost na otvorenom u Sinju

U sklopu projekta Umjetnost na otvorenomThe Art in the Heart of Adriatic, u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u suradnji s Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Turističkom zajednicom grada Sinja, u subotu 18. svibnja, održana je slikarska radionica u kojoj je šest umjetnika plenerista tražilo zanimljive motive na nekoliko lokacija u gradu Sinju.

Inače, plenerizam podrazumijeva rad na otvorenom, slikanje izravno u prirodi, bez komfora umjetničkog ateljea koji umjetnicima daje svojevrsnu zaštitu i prostor za razmišljanje, a odlikuje ga svjetlost, svježina i živost boja. Cilj ovog projekta je afirmacija umjetnosti i kulture s dugoročnim ciljem povećanja udjela u kulturnom turizmu. Svi zainteresirani sudionici mogli su razgovarati sa slikarima ili se pak samostalno okušati u vlastitoj slikarskoj tehnici.

Pod vodstvom akademskih slikara: Ivone Mustapić Jelavić, Višnje Mach Orlić, Karin Grenc, Petra Radovića, Vinka Barića i Helene Mardešić – Sikora,  učenici Franjevačke klasične gimnazije pod mentorstvom profesorice Mirjane Malora, iskušali su svoja znanja i tehnike, a pridružili su im se i zainteresirani sugrađani, koji su rado podržali projekt.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u ovom iznimnom projektu!

Monika Vrgoč Direktorica Turističke zajednice grada Sinja

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button