Vijesti

Služena sv. Misa za nevine žrtve Husine jame (foto galerija)

Husina jama na Kamešnici, već 20 godina za redom bila je mjesto okupljanja velikog broja hodočasnika. Molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast brojnim žrtvama fašističko-komunističkog terora za vrijeme II. svjetskog rata i poraća.

Današnjoj komemoraciji nazočilo je više od tisuću stanovnika Cetinskog i Livanjskog kraja kao i brojni svećenici te časne sestre s tih područja. Ovoj komemoraciji nazočili su i osobe iz javnog, političkog i društvenog života koji su položili vijence i svijeće pored križa ispred Husine jame..

Dožupan SDŽ Luka Brčić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac s gradskim vijećnikom Žarkom Delićem, saborski zastupnik i gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, ministar MUP-a BIH Darinko Mihaljević,

vijećnik Mjesnog odbora Suhača, vijećnik Gradskog vijeća Grada Sinja, vijećnik županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije, saborski zastupnik u RH, narodni tribun, predstavnik MOST-a i nesuđeni zastupnik Europskog parlamenta, sveprisutni Miro Bulj,

gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić, predstavnici Općine Otok, predstavnici Herceg-bosanske županije, Grada Livna i HVIDR-e Livno, HDZ Gradska organizacija Sinj, HSP, predstavnici VAD-a, potomci nevinih žrtava i drugi.

Nakon uvodnog obraćanja i pozdrava fra Antonija Mravka, svečano misno slavlje predvodio je i propovijedao mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru, uz koncelebraciju brojnih svećenika Cetinskog i Livanjskog dekanata.

Prof. dr. fra Bože Norac – Kljajo, umirovljeni profesor splitskog KBF-a, pokretač svih dosadašnjih komemoracija i hodočašća, kao i utemeljitelj gradnje spomen-kapele podignute na čast Čudotvornoj Gospi Sinjskoj uz jamu, zahvalio se na kraju misnog slavlja svima koji su na bilo koji način ove i ranijih godina pomagali u organizaciji obilježavanja ovog spomena na nevine žrtve.

Fra Bože je predstavio spomen-kupolu od inoxa koja je obećana prošle godine i koja će biti postavljena nad jamom za nekoliko dana, sve u čast žrtava i 20 jubilarne godišnjice obilježavanja nevinih žrtava bačenih u Husinoj jami.

Foto galerija:

Povezani članci

4 Komentara

  1. A bogati Miro šta si nakitijo funkcija ni Tito ih nije ima ovoliko. E tako ti to ide kad državu bi tili vodit prelci i strojobravari.

    7
    2
  2. Cini mi se, vise skupljača političkih poema nego običnih ljudi.

    4
    1
Back to top button