Vijesti

Splitski HGSS-ovci dobili na korištenje zgradu napuštene škole u Vrlici

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić i pročelnik HGSS stanice Split Darko Gavrić potpisali su u petak ugovor kojim Grad Vrlika HGSS-u daje na korištenje zgradu napuštene škole u naselju Vinalić na razdoblje od 40 godina. Radi se o objektu kojega je Splitsko-dalmatinska županija dala na uporabu Gradu Vrlici. “Cilj je da ovi plemeniti ljudi budu što bliže krajnjem korisniku. S obzirom na to da će park prirode Dinara privlačiti sve više ljubitelja prirode, blizina HGSS-a je izuzetno važna”, izjavio je župan Blaženko Boban. On je istaknuo i kako je cilj Županije zgrade napuštenih škola staviti u funkciju. “S obzirom na to da sada imamo registar nekretnina, intencija je da sve napuštene škole stavimo u funkciju”, naglasio je župan.

HGSS-ovci u ovom objektu namjeravaju napraviti i višenamjenski edukacijsko-spasilački centar. “Svjedoci smo da je na tom području posjećenost iz dana u dan sve veća pa od toga centra očekujemo puno u vidu sigurnosti i edukacije, ali i dodatne vrijednosti Grada Vrlike”, rekao je novinarima Darko Gavrić.

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić posebno je naglasio dobru suradnju s Hrvatskom gorskom službom spašavanja. “Oni su procijenili da je taj objekt idealan za njihove potrebe, posebno zbog svih sudionika koji dolaze na područje Parka prirode Dinara, ali i onih koji dolaze na Svilaju te izvor Cetine. Mi smo se odlučili da ćemo ovaj objekt od 300 metara četvornih ustupiti upravo njima”, izjavio je Plazonić.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button