Vijesti

Splitsko-dalmatinska županija – Hvar, Trilj, Sinj i Solin dobit će bike-sharing sustav

U sklopu EU programa INTERREG V-A Italy – Hrvatska, Splitsko-dalmatinska županija u partnerstvu s nekoliko gradova i općina s područja Hrvatske i Italije provodi prekogranični projekt  Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu- SUTRA. Projekt vrijedan 2.897.500,00 eura realizira se u razdoblju od početka 2019. godine do konca lipnja 2021. godine.

U prostorima Splitsko-dalmatinske županije održan je radni sastanak s predstavnicima gradova Splita, Trilja, Sinja, Solina i Hvara na kojem su predstavnicima jedinica lokalne samouprave prezentirane planirane projektne aktivnosti projekta SUTRA.

Na području Splitsko-dalmatinske županije, projektom je predviđena implementacija pametnih stanica za bicikle (bike-sharing sustav) u Hvaru, Trilju, Sinju, Solinu te e-punionice za vozila i brodove u Hvaru. Ukupna vrijednost ove investicije Splitsko-dalmatinske županije je 190.000,00 eura.

Na radnom sastanku predstavnici Grada Splita predstavili su dosadašnje iskustvo s pametnim stanicama za bicikle kroz EU projekt REMEDIO.

U sklopu održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu, projekt SUTRA promiče multimodalnost prijevoza putnika na programskom području putem zajedničkog osmišljavanja koncepata održive urbane mobilnosti i novih prekograničnih veza provedbom djelovanja koja su usmjerena na poboljšanje upotrebe alternativnih elektroničkih prijevoznih sredstava koja bolje povezuju obalu i zaleđe. (Splitsko-dalmatinska županija)

Povezani članci

1 Komentar

  1. Pa diće ovo stavit u Sinj pa oni bi razbili i čekić i pokrali. Sve su razbili u parku kod doma mladih. Sve bicikle u Trilj nama poslat.

    4
    2
Back to top button